Hlavní obsah

Proti radaru je přes 98 procent sociálních demokratů

– PRAHA
Právo, trj

Výsledky vnitrostranické ankety ČSSD ukázaly, že s umístěním radarové základny USA v Brdech souhlasí jen 1,6% respondentů. Proti je 98,4% z nich. Oznámil to šéf ČSSD Jiří Paroubek. Podle něho se ankety zúčastnilo celkem 629 místních organizací strany, což je zhruba polovina všech.

Článek

O odpovědích na otázky rozhodovaly právě místní organizace na svých schůzích, nikoli jednotliví členové.

Skoro 97% členů ČSSD je pro rozhodnutí v referendu a skoro stejný počet si myslí, že by se její poslanci a senátoři měli při eventuálním schvalování smluv v parlamentu řídit většinovým stanoviskem ve straně, tedy hlasovat proti.

Výsledky ankety v ČSSD
1. Souhlasíte s umístěním na území ČR
ANONE
1,6 %98,4 %
2. Souhlasíte s tím, že o umístění radarové základny USA na území ČR by měli primárně rozhodnout občané ČR v referendu a že výsledek tohoto referenda by měl být pro Vládu ČR a Parlamentu ČR závazný?
ANONE
96,9 %3,1 %
3. Myslíte si, že pokud bude o umístění radarové základny USA na území ČR rozhodovat Parlament ČR, měli by v této otázce poslanci a senátoři zvolení za ČSSD hlasovat jednotně v souladu s většinovým stanoviskem ČSSD?
ANONE
96,8 %3,2 %

Reklama

Související články

ČSSD si stranické referendum k radaru zopakuje

Sociální demokracie uspořádá na jaře už druhé vnitrostranické referendum, které bude mapovat názory členské základny na umístění amerického radaru na českém...

Rath: Několik poslanců ČSSD je pro radar

Několik poslanců sociální demokracie má na umístění amerického radaru v Brdech odlišný názor než zbytek klubu. V pondělí to řekl místopředseda poslaneckého...

Výběr článků

Načítám