Hlavní obsah

ČSSD oprášila kampaň "ODS mínus" s názvem "ODSouzeni k reformě"

Novinky, jov
PRAHA
Aktualizováno

Sociální demokracie v pátek oficiálně představila kampaň před krajskými volbami s názvem "ODSouzeni k reformě". Ta navazuje na podobnou akci, která se konala před parlamentními volbami v roce 2006 pod heslem "ODS mínus".

Foto: Stanislav Zbyněk , ČTK

Předseda ČSSD Jiří Paroubek na tiskové konferenci nazvané "ODS Mínus - Dva roky poté".

Článek

Kampaň útočí na vládní reformu a její důsledky. "Přicházíme s novou kampaní, což je taková do jisté míry smutná inventura právě této vlády,“ oznámil předseda ČSSD Jiří Paroubek a dodal: "Největším podvodem ODS je podle nás tvrzení, že daňová reforma pomůže všem.“

Paroubek se také vrátil k tvrzení ČSSD, že vládní reforma je „reformou kaviáru a šampaňského“. I v tomto případě se podle něj ukázalo, že jeho strana měla pravdu.

Kampaň prý není agresivní

Šéf sociální demokracie odmítl, že by byla kampaň ČSSD příliš agresivní. „Spíš je pravdou, že je to kampaň tvrdá, ale pravdivá. Vláda si za to může sama, chová se k většině občanů mimořádně agresivně,“ prohlásil. Lídr ČSSD varoval, že se pod taktovkou koaličního kabinetu chystá rozsáhlá privatizace důchodového systému nebo třeba skokové zvýšení deregulovaného nájemného.

Kampaň ČSSD „ODSsouzeni k reformě“

"Jako opoziční strana máme povinnost upozornit občany na tyto plány. I tentokrát se ODS stejně jako před dvěma lety snaží oklamat občany,“ prohlásil. A jelikož je kampaň namířena ke krajským volbám, neodpustil si Paroubek útok na hejtmany z řad občanských demokratů.

ODS: sociální demokraté sázejí na negace a dělají hrubky

"Je to ukázka, že sociální demokracie není schopna ničeho vůbec pozitivního pod vedením Jiřího Paroubka, jenom nadávání, sprostoty a negace. Jsme přesvědčeni, že inteligentnější část voličů tento argument vezme v potaz,“ řekl Novinkám ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas (ODS).

"Domnívám se, že volební kampaň založená na takové míře negace je výraz určité nejenom politické, ale i lidské ubohosti,“ dodal Nečas ke kampani ČSSD.

Rýpl si také do pravopisné chyby, které se sociální demokraté na svých plakátech dopustili. "To, že nejsou schopni tyto materiály vytvořit ani bez pravopisných chyb, podle mého názoru jenom dosvědčuje moje slova,“ uvedl ministr s tím, že spisovně se nepíše "mínus“, jak uvádí ČSSD, ale správně má být napsáno minus.

Premiér Mirek Topolánek (ODS), který je na oficiální návštěvě Řecka, nechtěl nyní na kampaň sociální demokracie evidentně příliš reagovat. Na dotaz Novinek, co říká na nejnovější útok ČSSD na jeho stranu, odpověděl velmi stručně. „Nic,“ reagoval v SMS.

"Jsou tragikomičtí. Nemají vlastní téma, tak kopou," sdělil Novinkám ministr vnitra Ivan Langer (ODS).

Kampaň ČSSD „ODSsouzeni k reformě“

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach se ve čtvrtek opřel přímo do premiéra. "Topolánku, Topolánku, i na tebe jednou dojde,“ prohlásil na tiskové konferenci. Paradoxní je, že Paroubek takřka ve stejnou dobu, kdy spustil kampaň "ODSsouzeni k reformě“, která na největší vládní straně nenechává nit suchou, nabídl té samé ODS pakt o neútočení v době předsednictví ČR v Evropské unii.

Kampaň ČSSD „ODSsouzeni k reformě“

"Zájem státu je jedna věc, druhá věc je, že nemůžeme přehlížet nedostatky, omyly a ohromné chyby v politice ODS,“ snažil se to v pátek Paroubek vysvětlit. „Myslím si, že je to státnická nabídka,“ pochválil se pak předseda ČSSD. Zároveň si ale postěžoval, že ze strany Topolánka není žádná odezva. „Neobrátil se na mne, zřejmě se ani neobrátí,“ míní šéf ČSSD.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám