Hlavní obsah

Podvodník se vydává za člena Parlamentu a chce výhody

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odsouzený známý podvodník Lukáš Kohout, který se v minulosti vydával za asistenta tehdejšího šéfa Valného shromáždění OSN Jana Kavana a díky tomu procestoval na státní náklady kus světa, má patrně svého nástupce. Alespoň tak to vidí šéf sněmovního podvýboru pro mládež a sport Pavel Ploc (ČSSD), který se rozhodl varovat veřejnost před jistým Tomášem Rejtkem z Brna.

Článek

Ploce totiž zvedl ze židle fakt, že Rejtek se na internetu vydává za externího člena sněmovních orgánů.

Rejtek chtěl loni získat visačky umožňující neomezený pohyb na závodech Free-style motocross. V inzerátu na internetu se představil jako externí člen výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a z tohoto titulu se prý chtěl s kolegy závodů účastnit.

:. Falešný asistent někdejšího ministra zahraničí Jana Kavana Lukáš Kohout foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Dokonce sliboval, že v budoucnu by se pokusil pro tento sport zajistit finanční prostředky. V jiném inzerátu zase Rejtek chtěl koupit visačky a vstupenky na všechny závody na brněnském autodromu. „Velice dobře zaplatím za press card visačku,“ napsal v inzerátu.

Jeho jméno pak figuruje rovněž v diskusi na webových stránkách Klubu volných novinářů.

„Zjistili jsme to na internetu a upozorňujeme veřejnost, že tvrzení Rejtka o tom, že je členem podvýboru pro mládež a sport a také externím členem výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu se nezakládá na pravdě,“ řekl Právu Ploc.

Ten kvůli tomu ve čtvrtek svolal podvýbor. „Členem výboru či podvýboru v Poslanecké sněmovně může být pouze poslanec Parlamentu ČR a výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu nemá žádné externí členy,“ napsal Ploc v tiskové zprávě.

Otázkou tak pouze zůstává, zda se Rejtkovi na své smýšlené členství ve sněmovních orgánech podařilo něco získat. Členové podvýboru nyní zvažují, zda na něj podají trestní oznámení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám