Hlavní obsah

Paroubek se distancoval od Dimuna

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nehoda Petra Dimuna s alkoholem v krvi vedla šéfa ČSSD Jiřího Paroubka k tomu, že se od něho distancoval. Paroubek popřel tvrzení, že by Dimun byl jeho neformální poradce, natož poradce formální, anebo jeho „pravá ruka“.

Článek

„Chci znovu informovat, kdo patří mezi mé poradce, s nimiž nejvíce spolupracuji. Jsou to Jan Mládek, Jiří Vyvadil, Michal Kraus, Zdeněk Trojan, Petr Petržílek či Oto Novotný. Jak vidno, jméno Petr Dimun mezi mými poradci není,“ vyjmenoval šéf ČSSD.

Informace Práva však říkají, že se Dimun v jeho blízkosti stále pohybuje. Paroubek však o Dimunovi pouze uvedl, že je členem jeho strany. „Jako předseda ČSSD ovšem – a to jistě uzná každý ,rozumný´ člověk – nemohu ručit za všechny kolize či přestupky členů ČSSD,“ dodal.

Dimun přiznal dopravní nehodu, která se mu stala den před druhou prezidentskou volbou a při níž mu policie naměřila 0,98 promile alkoholu v krvi. Tvrdil, že byl rozrušen, protože ho premiér Mirek Topolánek obvinil, že se podílel na zveřejnění nahrávky ze schůzky kancléře Jiřího Weigla a lobbisty Miroslava Šloufa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám