Hlavní obsah

Zelení posvětili Čunkův návrat do vlády

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Strana zelených oficiálně vzala na vědomí návrat šéfa lidovců Jiřího Čunka do vlády. Zelení zároveň prohlásili, že chtějí zůstat v koaličním kabinetu Mirka Topolánka (ODS). Předsednictvo zelených se sešlo ve středu v půl šesté večer na „hlavním velitelství“ strany za pražským Národním divadlem.

Článek

Jednání trvalo do pozdních večerních hodin. Vedení strany řešilo především aktuální politický vývoj - tedy návrat Čunka do ministerského křesla.

„Předsednictvo bylo informováno o vyjednávání o návratu Jiřího Čunka do vlády. Vzalo na vědomí dohodu předsedů koaličních stran a Karla Schwarzenberga o podmínkách návratu Jiřího Čunka do vlády,“ informovala Novinky mluvčí zelených Eva Rolečková.

Nejmenší koaliční strana se také věnovala svému působení v koaliční vládě. Žádné překvapení se ale nekonalo. Zelení potvrdili, že ve vládě chtějí zůstat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

„Předsednictvo podporuje setrvání Strany zelených ve vládě ČR,“ seznámila Rolečková s usnesením předsednictva.

Nejužší vedení zelených se věnovalo také zdravotnictví, které je předmětem sporů v koalici. Počátkem příštího týdne se uskuteční kvůli balíku reformních zdravotnických zákonů z dílny ministra Tomáše Julínka (ODS) schůzka koaličních špiček, tzv. K9. Vláda kvůli tomu ve středu odložila projednávání těchto zákonů.

Reklama

Související články

Lidovci se dočkali, Čunek je znovu ministrem

Předseda lidovců Jiří Čunek je zpátky ve vládě. Prezident Václav Klaus ho ve středu dopoledne na Hradě opětovně jmenoval do funkce vicepremiéra a ministra...

Výběr článků

Načítám