Hlavní obsah

Brněnský primátor se přiznal, že žije se svou náměstkyní

– BRNO
Právo, Novinky, Jan Trojan

Brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD) a jeho první náměstkyně Barbora Javorová (KDU-ČSL) veřejně přiznali svůj milostný vztah. Ve společném prohlášení, které vyvěsili na Onderkovy webové stránky a ve čtvrtek poskytli také Právu, píší, že v minulých dnech oba odešli od svých partnerů.

Článek

Javorová už před týdnem oznámila svoji rezignaci nejpozději k termínu květnového zasedání zastupitelstva. Tehdy uvedla jen osobní důvody bez dalších podrobností.

V prohlášení dále uvádějí: "Po mnoha měsících společné práce ve vedení statutárního města Brna jsme zjistili, že mezi námi vznikl vztah nejen přátelský a kolegiální, ale také osobní, partnerský.“

ČSSD a KDU-ČSL tvoří společně se zelenými a se sdružením Brno 2006 senátora Jiřího Zlatušky na brněnské radnici koalici.

Oba budou usilovat o rozvod

"Oba velmi lpíme na našich dětech, a i když naše stávající manželské vztahy procházely v obou případech dlouhou krizí, vážíme si svých partnerů. Učiníme maximum pro to, aby naše vztahy zůstaly korektní. V budoucnosti jsme oba rozhodnuti dosáhnout rozvodu,“ píší dále.

Onderka má 23letého syna z prvního manželství, s nímž se nestýká. Zhruba před rokem vyšlo najevo, že syn účinkoval v několika pornografických filmech, hetero- i homosexuálních.

Primátor médiím řekl, že o této synově činnosti nevěděl. S nynější manželkou má téměř tříletého syna. Javorová vychovává s manželem dva dospívající syny.

Z vyjádření Onderky a Javorové
Musíme připustit, že tento krok je proti našim zásadám, avšak vztah, který mezi námi vznikl, je silný a neumožňuje nám jednat jinak.
V budoucnosti jsme oba rozhodnuti dosáhnout rozvodu. Považujeme to za čestné řešení, před veřejností a především před dětmi a našimi blízkými. Jsme přesvědčeni, že tato cesta je sice krátkodobě velmi bolestivá, ale do budoucna daleko přijatelnější pro všechny.
Z pracovního i politického hlediska náš partnerský vztah žádným způsobem nezasahoval a nezasahuje do práce vedení statutárního města Brna. Abychom i přesto vyloučili jakékoliv pochybnosti ze strany kolegů i veřejnosti, rozhodla se Barbora Javorová rezignovat na post první náměstkyně primátora města Brna.

Reklama

Související témata:

Související články

Brno ovládla ČSSD, má primátora

Novým primátorem Brna se stal sociální demokrat Roman Onderka. Volby ve městě sice vyhrála ODS, nakonec ale skončila v opozici. V Brně vládne ČSSD, lidovci,...

Výběr článků

Načítám