Hlavní obsah

Macek se má omluvit Rathovi za pohlavek, rozhodl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Miroslav Macek, někdejší místopředseda občanských demokratů, se má omluvit bývalému ministrovi zdravotnictví Davidu Rathovi (ČSSD) za pohlavek, který mu uštědřil v květnu 2006 na stomatologickém sněmu. Rozhodl o tom ve středu Městský soud v Praze. Platit odškodné však Macek Rathovi nemusí.

Článek

Rath se u soudu kromě omluv v médiích domáhal miliónového odškodného.

Macek na stomatologickém sněmu zezadu přistoupil k Rathovi a uštědřil mu pohlavek, následně se strhla mezi oběma muži rvačka.

Rath soudu předložil návrh omluvy ve znění: "Lituji, že jsem tímto svým neslušným jednáním zasáhl do práv na ochranu cti, důstojnosti a vážnosti pana Ratha."

Policie a žalobce Mackův útok vyhodnotili jako přestupek proti veřejnému pořádku a případ předali úřadu městské části Prahy 2, který mu vyměřil pokutu 3000 korun.

Důvodem napadení byly podle Macka exministrovy výroky v tisku. Rath prý naznačoval, že se bývalý místopředseda ODS oženil pro peníze. Po minulém jednání novinářům řekl, že facky nelituje. Macek se se svou manželkou už rozešel.

Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat k Vrchnímu soudu v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Macek se popral s Rathem na sjezdu zubařů

Valná hromada stomatologů, která v sobotu zahájila týden zdravotnického neklidu, začala incidentem mezi bývalým místopředsedou ODS Miroslavem Mackem, který...

Výběr článků

Načítám