Hlavní obsah

Náborová kampaň armády: vojáci a policie se tahají o nováčky

Novinky, pno

Česká armáda zahájila v tomto týdnu rozsáhlou náborovou kampaň, která má podle zveřejněných informací trvat celý březen. Po české policii, která nyní rozsáhlý nábor nováčků provádí, tak mají zájemci o službu ve zbrani další možnost uplatnění. I vojáci mají jediný cíl - zvýšit počet uchazečů o službu v ozbrojených silách České republiky.

Článek

Náborová kampaň armády se snaží přimět zájemce k tomu, aby se stali vojákem z povolání. Na plakátech, letácích a upoutávkách uvádí kampaň dva hlavní informační zdroje pro uchazeče o službu v ozbrojených silách - speciální náborové internetové stránky a náborovou telefonní linku.

"Armáda České republiky nabízí volná místa pro různé profese s výhodami, které nejsou k zahození. Neváhej, jdi do toho, už od 1.července můžeš nosit uniformu,“ říká se mimo jiné na internetových stránkách náborové kampaně.

Armáda i policie loví ve stejných vodách

Vojenská náborová kampaň nyní konkuruje kampani české policie. Obě mají zaměření na stejnou cílovou skupinu lidí se zájmem o práci v ozbrojených složkách České republiky.

Vojáci začali zájemce lákat ve chvíli, kdy se ministerstvo vnitra pochlubilo úspěšností stávající kampaně pod heslem "Pomáhat a chránit", jež se objevilo na služebních vozech.

Proč se stát vojákem?

Zájemci se mohou těšit na dovolenou v rozsahu 37 dnů případně na služební volno. Velkým lákadlem je jistě náborový příspěvek, který může při splnění stanovených podmínek dosáhnout až 130 000 korun. Nezanedbatelný je v dnešní době také možný příspěvek na bydlení či získání služebního bytu.

Voják profesionál:
Vojákem z povolání je občan ČR, který vojenskou činnou službu vykonává jako své zaměstnání.
Voják z povolání je ve služebním poměru k České republice.
Občan může být povolán do služebního poměru jen na základě vlastní žádosti.
Zdroj: Armáda ČR
Dobrovolný slib složený vojákem z povolání:
„Jako příslušník ozbrojených sil České republiky slibuji, že budu hájit zájmy České republiky a jejich občanů ve shodě se svým svědomím a přesvědčením a podle svých nejlepších schopností. Ve svém jednání se budu řídit právním řádem České republiky a předpisy ozbrojených sil. Budu sdílet, dodržovat a prosazovat hodnoty ozbrojených sil - odpovědnost, obětavost, odvahu, věrnost a čest. Budu plnit rozkazy velitelů a nadřízených a budu dbát na profesionální přistup k plnění svých povinností. Budu bránit svobodu a demokracii, v případě ohrožení vlastní nebo spojenecké země jsem připraven pro jejich obranu nasadit i svůj život.“
Zdroj: Armáda ČR

Anketa

Službu v jakém ozbrojeném sboru by jste si raději zvolili?
Armáda České republiky
78 %
Policie České republiky
22 %
Celkem hlasovalo 6903 čtenářů.

Kodex etiky vojáka:

Voják z povolání složením slibu dobrovolně přebírá morální závazek v něm obsažený. Slavnostním způsobem se tak zavazuje dodržovat Kodex etiky vojáka.

Kodex etiky vojáka vyjadřuje tradiční vojenské hodnoty, které má každý voják ctít. Těmito hodnotami jsou:

Odpovědnost a smysl pro povinnost

„uvědomuj si své povinnosti, projevuj iniciativu a tvořivý přístup ke službě“

Obětavost

„dej všechno, dej víc než dostáváš, uvědom si, že úspěch celku stojí výš než úspěch jednotlivce“

Odvaha

„neboj se rozhodnout a přijímat nové výzvy, měj sílu překonat složité, nebezpečné a riskantní situace“

Věrnost

„buď oddaný své zemi a její armádě a loajální ke svým nadřízeným, respektuj své spolupracovníky“

Čest

Zdroj: Armáda České republiky

Reklama

Výběr článků

Načítám