Hlavní obsah

Poslankyně Zubová: s Bursíkem nekamarádím

Právo, ada, nig
PRAHA

Poslankyně Strany zelených a předsedkyně republikové rady strany Olga Zubová uvedla, že chce s předsedou strany Martinem Bursíkem spolupracovat, ale že nejspíše kamarádi už nebudou. Bursík nedávno omylem zaslal Zubové urážlivý mail, předtím ji kritizoval za způsob, jakým oznámila svou neúčast na volbě prezidenta.

Článek

Už máte jasno, kdy se sejdete s Martinem Bursíkem?

Zatím nevím, stále komunikuji s okolím pouze e-mailem. Navíc mám pocit, že všechno, co jsem chtěla říci, jsem už řekla. Ani nevím, co ode mě vlastně on bude chtít slyšet a co mám chtít slyšet od něho já.

Omluvil se vám kromě toho momentu, kdy vás žádal o vymazání onoho vulgárního e-mailu, který vám poslal omylem?

Ne, neomluvil. My jsme spolu ještě nemluvili. Ono to přece jen chce osobní kontakt.

Přemýšlela jste, jak může vaše spolupráce dál fungovat?

Já si spolupráci s ním představit dovedu. To, že asi nebudeme kamarádi, je zřejmé. Ale to neznamená, že bychom nemohli spolupracovat jako kolegové v klubu. Přece z toho nebudeme dělat třetí světovou válku. Já mám teď žebříček hodnot srovnaný trochu jinak. Víte, v nemocnici jde čas odlišně. Tam se zachraňují životy a my tady vedeme takové divné války.

Co říkáte tomu, že vás Kateřina Jacques přesunula do opozičního tábora, když řekla, že se tak s kolegyní Věrou Jakubkovou chováte?

To by mi musela říci, v čem to tak vidí. V tom, že jsem jednou hlasovala jinak než klub a to bylo o rozpočtovém určení daní, které rozporovala i naše tehdejší ministryně Dana Kuchtová ve vládě, a já svůj postoj avizovala kolegům v klubu dopředu? Mám pocit, že jsme se dostali do podezíravé atmosféry, že každý, kdo něco udělá, je hned opozicí. Myslím si, že to jsou jen názorové proudy a ne černé můry.

Já se v opozici rozhodně nevidím. A nevidím ani žádnou velkou opozici ve straně. To je jen názorový proud, který má představu, že bychom měli směřovat jinam, než směřujeme. To je ale podle mě na místě v každé straně. Všichni nemohou myslet stejně a nemohou mít na všechno stejný názor.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám