Hlavní obsah

Bursík opět zaútočil na nepohodlného náměstka

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozmíšky mezi zelenými se už přenesly i do vnitrostranických orgánů. Dramatický průběh mělo sobotní jednání dopravní sekce, kterou vede Petr Šlegr. Na jednání se překvapivě se dostavila předsedkyně poslaneckého klubu SZ Kateřina Jacques a spolu s Bursíkem se podle informací Novinek do šéfa sekce pustili.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda zelených Martin Bursík a předsedkyně poslaneckého klubu strany Kateřina Jacques

Článek

„Jacques mu například začala vytýkat, že jako náměstek jezdí ministerským autem a nechává si od řidiče otvírat dveře a dávat tašku do kufru,“ řekl Novinkám jeden z účastníků sobotní hádanice, který si nepřál být jmenován. Jednání sekce přitom trvalo neuvěřitelných osm hodin.

Do Šlegra se podle informací Novinek opřel zostra i Bursík, vytýkal mu údajné neúspěchy na ministerstvu.

„Říkal něco v tom smyslu, že má sepsané jeho hříchy,“ uvedl zdroj ze SZ. Jacques se pak postarala o další překvapení, když požádala o vstup do dopravní sekce. Bursík již jejím členem je.

„To jsme nakonec neprojednali, k tomuto bodu jsme se i přes několikahodinové jednání nedostali,“ prozradil účastník jednání. Samotný Šlegr nechtěl sobotní jednání své sekce příliš komentovat, připustil ovšem, že se jeho působení na ministerstvu dopravy probíralo.

„Předně mě mrzí, že se tyto personální věci dostávají do médií. Mám-li se vyjádřit konkrétně, tak na jednání nepadl žádný důvod pro mé odvolání krom toho, že si s panem ministrem ´chemicky´ nesedneme,“ řekl Novinkám.

Nepohodlný náměstek je terčem útoků již od loňského podzimu, Bursík usiluje o jeho odchod z ministerstva. „Hledám za něj adekvátní náhradu,“ řekl šéf zelených Právu v listopadu. V lednu byly Šlegrovi změněny kompetence a místo důležitého oboru veřejné dopravy má nyní na starosti vodní dopravu a přípravu družicového navigačního systému Galileo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám