Hlavní obsah

Vyhoštění Američané odletí zpět do USA

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Jednatřicetiletý Američan Joseph Adam Carrano a o rok starší John Moore, bratři, kteří jsou umístění v Zařízení pro zajištění cizinců v Poštorné, nebudou čekat na soudní řešení jejich odvolání proti rozhodnutí o vyhoštění. Oba souhlasí s odletem do USA.

Článek

Problémy nemuseli mít, jen doplatili na víru, že vstupem do schengenského prostoru pro ně skončila povinnost po třech měsících vycestovat ze země. Proto skončili v Poštorné.

Mají objednané letenky

Po dvou týdnech pobytu v zajištěném prostoru zvolili raději návrat do USA, než aby čekali mezi dalšími běženci na vyřešení svého případu soudní cestou. Původně se totiž proti vyhoštění odvolali.

"Oba souhlasili s vyhoštěním. Mají objednány letenky a tento týden se mají vrátit do USA,“ řekl Ivan Ferkl ze sdružení SOZEM, které se zabývá problémy emigrantů.

"V této chvíli skutečně platí, že oba požádali o návrat do USA a vyřizují se potřebné náležitosti pro svůj odlet,“ potvrdil vedoucí zařízení v Poštorné major Emil Pochylý.

Oba synové bývalých emigrantů, kteří byli v USA dáni k adopci a po letech našli rodiče, teď nevědí, co dál. O případném návratu do Česka se rozhodnou, pokud seženou peníze na letenky.

Reklama

Související témata:

Související články

Dva Američané žádají v Česku o azyl

Zcela ojedinělý případ, kdy občané Spojených států žádají o udělení mezinárodní ochrany v České republice, bude řešit odbor azylové a migrační politiky...

Výběr článků

Načítám