Hlavní obsah

O přízeň voličů se uchází kandidáti na Olomoucku a Vysočině

Právo, Novinky, bed, mhr, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Tři poslanci Sněmovny se budou ucházet o přízeň voličů na podzim v Olomouckém kraji. Vyplynulo to ze sobotního jednání krajských konferencí ČSSD a KSČM. Také na Vysočině se bude volit. Utkají se zde soc. dem. senátor Milan Štěch a pivovarník Stanislav Bernard (ODS).

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Delegáti ČSSD z Olomouckého kraje jednali v sobotu v Přerově.

Článek

Lídry kandidátek pro volby do krajského zastupitelstva se stali poslanci Martin Tesařík (ČSSD) a Alexander Černý (KSČM). Utkají se mj. s nynějším hejtmanem Ivanem Kosatíkem (ODS) a místopředsedou Strany zelených Martinem Tichým.

Poslanec Karel Korytář (ČSSD) se bude ucházet o křeslo senátora v senátním obvodě 66 Olomouc, který zasahuje i do části okresu Šumperk. Soupeřem mu tu bude mj. dosavadní senátor za ODS Vítězslav Vavroušek a lékař Jiří Černý (KSČM) ze Zábřehu.

Pro volby v obvodě 63, který zahrnuje podstatnou část Přerovska a část okresu Nový Jičín, nominovala ČSSD nynějšího senátora a primátora Přerova Jiřího Lajtocha a KSČM svého krajského tajemníka Josefa Nekla. ODS již dříve rozhodla, že se tu za ni bude ucházet o hlasy voličů ředitel a spolumajitel hranické nemocnice Eduard Sohlich.

Štěch se utká s Bernardem

Těžká obhajoba křesla čeká v podzimních doplňovacích volbách do horní komory Parlamentu ČR stávajícího soc. dem. senátora Milana Štěcha. Zákonodárci za Pelhřimovsko a Jindřichohradecko postavila v sobotu 16. února ve Velkém Meziříčí ODS těžkého soupeře - pivovarníka Stanislava Bernarda.

Regionální sněm ‚modrých‘ zvolil a představil vedle kandidátky do krajských voleb, kterou povede opět stávající hejtman Vysočiny Miloš Vystrčil, také dva vysočinské kandidáty na místa senátorů. Pro Štěcha, kterého opět nominovala již v závěru minulého roku ČSSD, bude výrazný humpolecký podnikatel již druhým tvrdým oříškem. S tím prvním přišli před časem lidovci, když vyslali do klání o stejné křeslo Jaroslava Maxe Kašparů, v regionu velmi populárního lékaře.

Kuriózní situace nastala po sobotním sněmu ODS i v senátním obvodu Žďársko. O post, který bude obhajovat Josef Novotný (SNK-ED), se totiž utkají i dva členové nejužšího vedení Žďáru nad Sázavou. ODS totiž vyslala do boje stávajícího starostu Žďáru Jaromíra Brychtu, který se tak ocitne tváří v tvář své zástupkyni Dagmar Zvěřinové. S jejím jménem vyrazili do klání o Senát sociální demokraté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám