Hlavní obsah

Paroubek: spolupráce s KSČM je ohrožena, pokud ji povede Filip

Novinky, Jitka Götzova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kvůli volbě prezidenta se do sebe v pátek pustili sociální demokraté s komunisty. Tak vyostřené vztahy mezi těmito stranami dosud nebyly. Šéf soc. dem. Jiří Paroubek dokonce prohlásil, že spolupráce s komunisty je ohrožena, pokud je povede Vojtěch Filip.

Článek

„Filip předvedl politickou eskamotáž. Je buď neschopný, nebo všehoschopný. My jsme splnili všechny podmínky, které KSČM kladla. Chci říci nahlas, že pokud bude KSČM pod vedením pana Filipa, tak velice těžko budeme nacházet společnou řeč,“ řekl novinářům Paroubek. Zároveň dodal, že to do budoucna znemožňuje seriózní spolupráci. „Komunisté udělali vše, aby umožnili volbu Václava Klause. A budeme to říkat stále,“ zdůraznil.

Reagoval tak na Filipovo vyjádření, že jejich zákonodárci podpoří Jana Švejnara do druhého kola. Po středečním vyjádření Paroubka a Švejnara Filip řekl, že tento kandidát ztratil důvěru komunistických poslanců a senátorů.

Filip uvedl, že sociální demokraté chtějí zvolení Klause hodit na komunisty, a přitom jim samotným ubývají poslanci. „Jsou to komunistické výmluvy, on dobře ví. Měl v tomto týdnu za úkol rozložit švejnarovskou koalici a tak se také choval,“ uvedl šéf soc. dem.

Kdyby se choval podle něj jiným způsobem, nemuselo k tomu dojít. „On svou politikou, buď hloupou, anebo velmi promyšlenou, umožnil volbu Václava Klause,“ zdůraznil Paroubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám