Hlavní obsah

Ve vyšších oblastech musí počítat řidiči s problémy

Vyšší oblasti České republiky postihlo v posledních dnech ochlazení, které doplnily sněhové srážky. Přestože se silničářům daří udržet vozovky sjízdné, řidiči musí počítat s komplikacemi. Na řadě míst sněží nebo padá mrznoucí déšť. V Česku je převážně zataženo a oblačno.

Článek

Sjízdná se zvýšenou opatrností je dálnice D1 od 94. do 142. kilometru, dále pak některé úseky rychlostních komunikací R10 a R6. Zbytky rozbředlého sněhu leží na silnicích I. třídy na Lanškrounsku, Jesenicku, Mělnicku a Mladoboleslavsku.

Se sněhovým popraškem, ujetou kaší nebo námrazami se mohou v pátek setkat řidiči v Olomouckém kraji. Námrazy silničáři očekávají zejména na Tršicku a Potštátsku. Slabá vrstva sněhu zůstává po nočním sněžení v polohách nad 500 metrů, zejména na Hanušovicku a Jesenicku.

Problémy mohou nastat také na Orlickoústecku, kde varují silničáři před možným vznikem námrazy. Silničáři upozorňují zejména na region Vysokého Mýta a Žamberka. Dopravu může také komplikovat rozbředlý sníh na Lanškrounsku a zledovatělý sníh ošetřený posypem na Hlinecku.

Na silnicích Karlovarského kraje může řidiče překvapit sníh zejména v úsecích, které se udržují inertním materiálem, na vozovce zůstává tenká vrstva sněhu. V noci na Karlovarsku drobně sněžilo. Silnice jsou většinou chemicky ošetřené, ale sjízdné se zvýšenou opatrností.

V Orlických horách v noci napadla slabá vrstva sněhu, řidiči musí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost. Pozor si musí dát i na Náchodsku, které ráno zasáhly sněhové přeháňky. Některé silnice v Krkonoších pokrývá zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

Reklama

Výběr článků

Načítám