Hlavní obsah

Na Hradě se bude podávat gulášovka a svíčková

Právo, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pro vyhladovělé zákonodárce bude v pátek na Pražském hradě připravena k obědu česká klasika – gulášová polévka a svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem. Ti, kteří neholdují tuzemské kuchyni, mají šanci si vybrat ještě ze dvou druhů jídel.

Článek

„Kromě svíčkové budeme ještě nabízet kuřecí prsa a la bažant a tortellini plněné houbami s provensálskou omáčkou. Počítáme ale, že největší zájem bude právě o svíčkovou,“ řekl Právu Jan Jiran, ředitel společnosti Eurest v ČR, která zajišťuje na Hradě během volby občerstvení.

Dodal, že firma chystá čtyři sta porcí.

Páteční obědové menu vybrala Sněmovna, která také hradí náklady spojené se stravováním. Poslanci a senátoři mají hlavní jídlo zdarma, ale pokud některého chytne mlsná, musí už sáhnout do peněženky. Například moučník vyjde na patnáct korun.

„V nabídce bude tvarohový a borůvkový dezert. Také saláty, ovoce, chlebíčky a bagety,“ uvedl Jiran s tím, že na výběr bude i celá řada nápojů. „Zatím byl největší zájem o minerálku, o pivo jen minimální,“ dodal.

V případě, že by se volba protáhla až do večerních hodin, čeká na politiky večeře v podobě halušek či vepřové pečeně na česneku. Na sobotu podle slov Jirana zatím jídelníček připravený není.

Reklama

Související články

Šéf poslanců ČSSD Hašek čelí výhružkám

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek je dalším zákonodárcem, který čelí výhružkám. Podle informací Práva obdržel poštou výhružný dopis a policie jeho...

Výběr článků

Načítám