Hlavní obsah

Snítilý: konspirace s Langerem na Hradě? Nejsem blázen

Právo, Radim Vaculík, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nikdo na mě netlačil, s ministrem Langerem jsme se na Hradě náhodně setkali na tom nejfrekventovanějším místě, konspirace je vyloučena, řekl v rozhovoru pro Právo poslanec ČSSD Evžen Snítilý, který se v sobotu zhroutil na Pražském hradě při prezidentské volbě. Při páteční druhé volbě se prý bude rozhodovat sám za sebe.

Článek

Vyvíjel na vás někdo tlak?

Ne, nikdo na mne nátlak nevyvíjel.

Nestalo se tak na vaší schůzce s ministrem Langrem a poslankyní Horníkovou?

O žádnou schůzku nešlo, šlo o náhodné setkání. Opravdu si může někdo myslet, že jsem takový idiot, abych na nejfrekventovanějším místě, kde chodí poslanci všech klubů, měl schůzku s paní kolegyní Horníkovou a ministrem vnitra? Opravdu si někdo může myslet, že jsem upadl naznak z jahody?

Kdybych chtěl konspirovat, tak protože bydlím v lesích, kde znám každý kámen, mohli bychom probrat ožehavé otázky kolem volby prezidenta v jednom z polorozbořených pohraničních bunkrů v okolí Náchoda. A také dříve než těsně před volbou.

A z ČSSD na vás nikdo netlačil?

Já nikdy nebudu komentovat dění v poslaneckém klubu. Nikdy nebudu špinit sociální demokracii. Zítra v úterý jedu normálně na klub, tam vysvětlím své stanovisko a pak budu připraven hovořit s novináři. Já nejsem člověk, který by podléhal nějakým tlakům. Já jsem jeden z 281 volitelů hlavy státu a já mám snad ještě svoji hlavu natolik v pořádku, abych se rozhodl sám za sebe.

:. Poslanec ČSSD Evžen Snítilý foto: Právo

Je pravda, že jste podepsal vázací akt StB a tím jste mohl být vydíratelný?

Na tuto otázku se vyjádřím v časovém sledu úterý až čtvrtek.

Byl jste v 70. letech nucen ke spolupráci s vojenskou kontrarozvědkou (VKR)?

Pane redaktore, mě nikdo k ničemu nemusí nutit a nikdo mě k ničemu nenutil.

Takže popíráte, že byste byl nějakým způsobem spojen s VKR?

Na tuhletu otázku platí má odpověď: od úterka do čtvrtka se k tomu vyjádřím. Pochopte, že nejprve musím mluvit v poslaneckém klubu.

Reklama

Související témata:

Související články

Langer: Mluvil jsem se Snítilým o volbě

Ministr vnitra Ivan Langer (ODS) popřel, že by při svém rozhovoru s poslancem ČSSD Evženem Snítilým žádal, aby se Snítilý ve třetím kole neúčastnil volby....

Výběr článků

Načítám