Hlavní obsah

Senátorka Juřenčáková už byla s výhružnou SMS na policii

Právo, Jakub Troníček
PRAHA

Kdo o víkendu poslal senátorce Janě Juřenčákové kvůli jejímu hlasu pro Václava Kaluse při prezidentské volbě výhružnou a vulgární SMS? Odpověď na tuto otázku už hledají jihomoravští policisté, na které se nezávislá senátorka v pondělí dopoledne obrátila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Senátorka Jana Juřenčáková (uprostřed) s kolegyní Lianou Janáčkovou a prezidentem Václavem Klausem

Článek

"Text zprávy jsem jim ukázala a požádala je, ať se touto záležitostí zabývají,“ potvrdila Právu Juřenčáková. Oznámení podle svých slov podala na místním oddělení ve Slavičíně, tedy v místě svého trvalého bydliště.

Policie už se oznámením nezávislé senátorky začala zabývat. "Věc je v šetření, bližší informace zatím nebudeme podávat,“ řekl k tomu zástupce šéfa policejního oddělení ve Slavičíně Milan Tyleček.

Z textu SMS podle Juřenčákové vyplývá, že její pisatel měl informace z prostředí Senátu. "Netvrdím, že by to byl přímo někdo od nás z klubu, ale myslím si, že to byl někdo, kdo má přístup k informacím z klubu,“ uvedla Juřenčáková.

Text výhružné SMS senátorce Juřenčákové:
UZ SPIS MRCHO CO! KOLIK TI KLAUS DAL! STEJNE JSME TI V KLUBU NEVERILI! STYD SE A ZDECHNI!

Zjistit majitele čísla, ze kterého zpráva na senátorčin mobil přišla, ale nebude snadné, podle informací Práva jde totiž o anonymní předplacenou kartu. Podle mluvčí společnosti T-Mobile Martiny Kemrové v takových případech může operátor policii sdělit pouze místo, odkud byla zpráva poslána.

"Vedle toho policii můžeme poskytnout samozřejmě i výpis telefonních čísel, se kterými si uživatel dané SIM karty telefonoval nebo psal,“ vysvětlila Kemrová.

Číslo bylo u erotického inzerátu

Na internetu lze inkriminované číslo nalézt pod textem dva roky starého inzerátu na erotické seznamce, kde pod ním vystupuje manželský pár z Děčína. Podle zjištění Práva už se ale od té doby uživatel čísla změnil, karta je aktivní od března 2007.

„Obecně platí, že číslo se dává znovu do oběhu půl roku poté, co ho předchozí majitel přestal používat,“ uvedla k tomu Kemrová z T-Mobile.

:. Senátorka Juřenčáková ukazuje mobil s výhružnou esemeskou.

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus může kvůli Bémovi přijít o jeden hlas

O hlas jednoho ze senátorů může přijít Václav Klaus při volbě prezidenta České republiky. Jana Juřenčáková (NSK) uvedla, že bere zpět své rozhodnutí hlasovat...

Výběr článků

Načítám