Hlavní obsah

Dálnici D1 blokovaly hromadné nehody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA
Aktualizováno

Dálnici D1 zablokovala v pondělí kolem šesté hodiny ráno ve směru na Prahu série dopravních nehod u Hvězdonic a Mirošovic. U Hvězdonic havarovalo těsně za sebou asi šest aut a před místem nehody se vytvořila až desetikilometrová kolona. Nehody se obešly bez zranění.

Článek

O chvíli později havarovalo u Mirošovic nákladní auto s několika osobními vozidly. Zablokovaná byla i jediná objízdná trasa po silnici I/3, kde se před nájezdem na dálnici stala také havárie.

Podle informací Centra dopravních informací Policie ČR, se v průběhu dopoledne situace zlepšila a kolem 11. hodiny se už kolony postupně rozjížděly. Žádné další větší dopravní komplikace hlášeny nebyly.

Policie vyzývala řidiče, aby jezdili opatrně. Nejstarší česká dálnice byla na některých místěch namrzlá. Provoz byl vzhledem k začátku pracovního týdne hustý a místa nehody prakticky nešlo objet.

Silnice namrzají v celé ČR

Také v Jihočeském kraji varovali silničáři před namrzajícími vozovkami. Hlavní tahy v regionu jsou většinou holé a suché, na Českobudějovicku mokré po chemickém ošetření, na Strakonicku bylo ráno na silnicích první třídy náledí. Opatrnou jízdu radí cestáři také ve vyšších polohách Šumavy, kde v lesních úsecích zůstávají zbytky uježděného zledovatělého sněhu kryté posypem. Místy je mlha, která může rovněž namrzat.

V regionu došlo i k několika nehodám. Jedna z nich se stala ráno na hlavním tahu E55 ve směru na České Budějovice, nikdo při ní nebyl zraněn, ale vznikl požár a silnice je neprůjezdná.

Vítr komplikuje dopravu na Zlínsku

Silný, mnohdy nárazový vítr dnes komplikuje dopravu ve Zlínském kraji. Silničáři proto nabádají řidiče k obezřetné jízdě. V horských oblastech leží na vozovkách vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Komunikace první třídy ve vyšších polohách Valašska jsou mokré po chemickém ošetření

Podle informací Ředitelství silnic a dálnic ČR namrzaly místy vozovky také na Benešovsku, Kolínsku, Kutnohorsku, Praze-východ i Příbramsku. Silničáři provádějí kontrolu a silnice chemicky ošetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám