Hlavní obsah

Seznam zrádců rozbouřil ČSSD

Právo, trj
PRAHA

Seznam údajných sedmnácti zrádců z řad poslaneckého klubu ČSSD, kteří by mohli volit Václava Klause, některým soc. demokratům zvedl adrenalin. Kromě toho, že všichni jakýkoli obchod s Klausem popřeli, mnozí pátrají po původci. Jeden z poslanců Právu anonymně řekl, že možná jde o provokaci od vedení strany, která má otestovat vlastní ovečky.

Článek

Jiní si to nemyslí a tipují podle krajů – zjistilo se např., že v seznamu není žádný poslanec ze středních Čech, a tak se někteří obávají, že by mohlo jít o jejich práci. Další to z jiných důvodů tipují na severní Moravu.

Jednoznačný postoj zaujal šéf ČSSD Jiří Paroubek: „Jako jsem ignoroval kdysi Zemanův seznam, tak ignoruji tento Šloufův seznam, protože je to seznam, který byl rozhozen jenom proto, aby narušil vztahy v soc. dem.“ Podle poslankyně Vlasty Bohdalové seznam žádnou relevanci nemá.

„Rozhodně si nemyslím, že to je z aktivních stranických kruhů, ale že to může být z bývalých stranických kruhů,“ řekla. V úterý se podle informací Práva sešlo několik špiček soc. dem. a KSČM, aby ladily noty před volbou.

Paroubek ve středu Právu řekl, že diskuse byla „velmi dobrá, věcná“. „Já myslím, že když mi pan předseda (Filip) podá ruku, tak se na ně můžeme spolehnout. Pokud mi ji nepodá, nebudeme se moci spolehnout,“ dodal Paroubek. Šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik Právu řekl, že se špičky obou stran tu a tam potkávají. „Naše taktika musí vycházet z toho, co si myslí naši voliči, členové. A tam je názor rozdělen. Půl se vymezuje proti Klausovi, půl proti Švejnarovi,“ řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám