Hlavní obsah

Senátorka hrozí, že kvůli Bémovi nebude hlasovat pro Klause

Právo, Aleš Fuksa
ZLÍN

O hlas jednoho ze senátorů může přijít Václav Klaus při volbě prezidenta České republiky. Senátorka Jana Juřenčáková (NSK) bere zpět své rozhodnutí hlasovat ve prospěch současného prezidenta. Názor změnila po čtvrtečním zasedání zastupitelstva města Prahy, při kterém ji primátor Pavel Bém nazval „vulgárním populistou“.

Článek

„Po tom, co jsem zažila na zasedání pražského zastupitelstva ze strany primátora Béma, již nejsem ve svém rozhodnutí tak pevná. Můžu říci, že byl pro mne šok, když mě primátor mimo jiné nazval "vulgárním populistou" a opětovně mě obvinil z předvolební kampaně,“ uvedla pro Právo senátorka.

Juřenčáková se zastupitelstva účastnila, aby reagovala na zamítavý postoj magistrátu k petici pražských občanů týkající se konání referenda o letních olympijských hrách v Praze. „Zvažuji, jestli mé rozhodnutí podpořit Václava Klause bylo správné, protože mě děsí, jak někteří vysocí představitelé ODS svým vlivem a v mnoha případech nedemokraticky válcují všechny názory, které se jim nelíbí,“ vysvětlila Juřenčáková.

Podporu dosavadnímu prezidentu vyjádřila senátorka začátkem ledna. Podle ní šlo o spontánní sdělení. „Nikdo na mě nenaléhal, nejsem ODS nijak zavázána. Václav Klaus je kandidátem ODS, naše názory jsou velmi blízké, ale po včerejším zážitku se obávám toho, jaký vliv na něj má nebo bude mít pan primátor Bém,“ dodala senátorka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám