Hlavní obsah

Lídrem středočeské ODS pro krajské volby se stal Bendl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Delegáti na sobotním regionálním sněmu ODS v Kladně rozhodli, že lídrem středočeské ODS pro krajské volby bude podle očekávání současný hejtman kraje Petr Bendl. Účastníci nyní rozhodují o dalších jménech na kandidátní listinu.

Článek

"Zatím není rozhodnuto o všem, ale jisté je, že Petr Bendl byl zvolen jako lídr jednoznačně," řekl regionální manažer ODS Jiří Křivánek. Zvolení Bendla do čela kandidátky se očekávalo. Debata se na sněmu vede spíše o pořadí dalších kandidátů do krajského zastupitelstva.

Kandidátky pro volby do krajského zastupitelstva sestavují také ostatní strany. Bendlovým rivalem v souboji o hejtmanské křeslo bude zřejmě poslanec za ČSSD a bývalý ministr zdravotnictví David Rath, který již získal nominace od všech okresních organizací ČSSD. Jeho postavení v čele kandidátky středočeských sociálních demokratů však musí ještě potvrdit krajská konference, která se uskuteční 16. února.

Svého lídra vybírají také komunisté, jasno budou mít 23. února, kdy se sejde krajská nominační konference. Mluvčí KSČM Monika Hoření řekla, že v souvislosti s výběrem lídra krajské kandidátky se nejčastěji hovoří o poslankyni Jiřině Fialové, starostovi Rožmitálu pod Třemšínem Josefu Vondráškovi nebo krajských zastupitelích Ladislavu Peškovi a Haně Horváthové.

Lidovci již krajskou kandidátku sestavili počátkem prosince, v jejím čele stanul nynější náměstek hejtmana Josef Vacek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám