Hlavní obsah

Adoptivní rodiče poprvé navštívili Vendelína Čtvrtka

PRAHA
Aktualizováno

Adoptivní rodiče, které vybral pražský magistrát, v úterý poprvé navštívili Vendelína Čtvrtka v kojeneckém ústavu v Krči. Uvedla to ředitelka ústavu Jaroslava Lukešová. Po návštěvě se rozhodli, že si dítě vezmou. Večer to uvedla TV Nova.

Článek

"Znají všechna rizika, na rozhodnutí mají 30 dní," sdělila ředitelka dopoledne.

"Toho setkání jsme se velice báli, že nepřeskočí jiskra, která je hrozně důležitá," řekla Nově Vendelínova adoptivní matka. Přestože měli vybraní adepti na rozhodnutí 30 dnů, téměř okamžitě měli jasno. "Velice nás překvapilo to, že už dnes byly pocity jednoznačné," uvedla žena.

Podle Lukešové si adoptivní rodina nepřeje nijak mediálně vystupovat. Je to pro ně těžké rozhodování, případ je hodně medializován, dodala. Rodiče byli ochotni přijmout dítě, o jehož minulosti příliš nevěděli.

Pokud by rodiče neměli o dítě zájem, magistrát by oslovil další ze čtyř předem vybraných párů. Ode dne nalezení chlapce běží dvouměsíční lhůta, ve které se k němu mohou přihlásit jeho biologičtí rodiče. V takovém případě by adoptivní rodina musela dítě vrátit.

Novorozeně, které bylo 13. prosince pohozeno v igelitové tašce v popelnici v Praze 4, mělo při nalezení tržnou ránu na hlavě a pohmožděniny na nohou. Mělo ale velké štěstí, že ho nalezl bezdomovec Miroslav Szamszeli, který vše okamžitě oznámil.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Spořilově našli v kontejneru novorozeně

Na Spořilově kolem deváté hodiny ranní našli v kontejneru novorozeného chlapce. Žijící dítě převezli záchranáři do Thomayerovy nemocnice. Na případ upozornilo...

Výběr článků

Načítám