Hlavní obsah

Brněnská úrazovka bude součástí fakultní nemocnice

Právo, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Úrazová nemocnice v Brně se stane od 1. března součástí Fakultní nemocnice Brno (FNB). Rozhodlo o tom ministerstvo zdravotnictví. Úrazovka tak přestane právně existovat. Novinkám to ve čtvrtek potvrdil ředitel úrazovky Petr Svoboda. Personál se to dověděl již v pondělí a někteří lékaři i sestry se obávají výpovědí.

Článek

Svoboda však jejich obavy nesdílí. „Nic nenasvědčuje hromadným výpovědím, jak někteří tvrdí. Určitě k něčemu takovému nedojde v nejbližší době,“ ujišťuje Svoboda.

Hromadné výpovědi vylučuje také mluvčí resortu zdravotnictví Tomáš Cikrt. Tisková mluvčí FNB Anna Nesvadbová potvrdila, že jsou ochotni přijmout všechny lékaře i sestry, kteří o to požádají. Nejen tedy členy traumatýmu a další pracovníky traumacentra, jak oznámil vloni na jaře ministr Stanislav Julínek (ODS).

Podle ředitele Svobody teď ministerstvo připravuje právní analýzu převodu úrazovky na FNB, která na sebe převezme všechna práva a povinnosti. Svoboda se domnívá, že nic zásadního se nezmění do vybudování nových prostor ve FNB v jejím hlavním objektu v Brně-Bohunicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám