Hlavní obsah

ČSSD stále počítá s režisérem Troškou pro volby do Senátu

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRAKONICE

Režisér Zdeněk Troška zatím zůstává pro ČSSD na Strakonicku nestranickým kandidátem do Senátu v letošních podzimních volbách. Ačkoli Troška médiím oznámil, že svou kandidaturu stahuje, strana takové vyjádření postrádá.

Článek

„Nadále s ním počítáme. Dokud nám oficiálně nesdělí, že odstupuje, bude naším kandidátem, i když na nominaci je ještě čas,“ řekl Právu šéf ČSSD na Strakonicku Josef Samec. Senátor Troška by podle něho byl „člověkem na svém místě“.

Podle jihočeského poslance ČSSD Vítězslava Jandáka se Troška nejspíše zalekl varování lékařů. „Během ledna se ještě uvidíme,“ přiblížil Právu Jandák. Podle Samce režisér zdravotní důvody a vytížení filmem uváděl už před nominační konferencí, přesto jí ale poslal písemný souhlas s kandidaturou.

Troška kandidaturu odmítl v prohlášení, které rozeslal médiím těsně před Vánoci.

S Troškou promluví i Paroubek

S režisérem, který na 20. února chystá premiéru pohádky Nejkrásnější hádanka a prý také přemýšlí o dalším filmu, chce podle informací Práva mluvit ještě předseda ČSSD Jiří Paroubek. Konference ČSSD na Strakonicku ale pro jistotu schválila ze svých řad náhradníka pro Senát. Mělo by jít o krajského zastupitele za ČSSD Miroslava Krejču.

Termín voleb vyhlašuje prezident nejpozději 90 dnů před jejich konáním, kandidátku musí zmocněnec politického subjektu podat nejpozději 66 dnů před dnem voleb obecnímu úřadu.

Anketa

Pokud by Troška kandidoval ve vašem obvodě, volili byste ho?
Ano
30,7 %
Ne
69,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2165 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám