Hlavní obsah

V Česku nezasněží ani v lednu

ČESKÁ REPUBLIKA

Během ledna se Češi nedočkají velké sněhové nadílky. Obloha bude většinu měsíce zatažená a pokud z ní bude něco padat, bude to voda, nanejvýš mrznoucí déšť. Teploty se budou pohybovat kolem nuly, velké mrazy nepřijdou. Plyne to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Hazir Reka, Reuters

Článek

Noční teploty by měly klesnout nejhlouběji k minus devíti stupňům Celsia, a to hned na počátku nového roku. Nejvyšší denní očekávají meteorologové na konci ledna, kdy by při polojasné obloze mohl teploměr vyšplhat k plus šesti stupňům. Měsíc jako celek bude teplotně průměrný, srážek spadne méně, než je obvyklé.

Začátek nového roku bude zatažený, místy by mohlo slabě sněžit, v druhé polovině první lednové dekády očekávají meteorologové deště, místy mrznoucí. Od čtvrtka třetího ledna až do soboty by navíc měl foukat silný vítr.

Noční teploty se budou počátkem měsíce pohybovat mezi minus třemi až minus devíti stupni, později mezi nulou a minus šesti. Ve dne vystoupají k minus pěti až jednomu stupni nad nulou, ke konci dekády se interval posune k minus dvěma až plus čtyřem.

Jaké budou v lednu teploty
dekádapřes nocpřes den
1. - 10. ledna-3 až -9-2 až -4
11. - 20. ledna0 až -6-2 až -4
21. - 31. ledna0 až -6-3 až +6

Druhá dekáda bude opět zatažená, místy se objeví deště, ojediněle mrznoucí. Na horách bude polojasno až oblačno, místy se sněhovými přeháňkami. Teploty budou v noci klesat k minus šesti až k nule, ve dne se budou pohybovat mezi minus dvěma až čtyřmi stupni.

I konec ledna bude zřejmě zatažený, objeví se mrznoucí mlhy. Noční teploty budou stejné jako v polovině ledna, denní se budou pohybovat v rozmezí minus až plus tři stupně Celsia. Pokud se mraky protrhají, mohly by vystoupit až na plus šest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám