Hlavní obsah

Lyžařský závod odrazuje od návštěvy Hradu, zlobí se Jakl

Právo, Novinky, ČTK, gö, fia
PRAHA

Prezidentův tajemník Ladislav Jakl v pátek vyjádřil výhrady k propagaci akce Pražská lyže. Organizátoři běžkařského závodu podle něj vyvolávají dojem, že se akce koná přímo v areálu Pražského hradu, což podle něj může lidi odradit od návštěvy památky. Závody se konají v neděli na Hradčanském náměstí před Arcibiskupským palácem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Kamióny navážejí sníh před Pražský hrad.

Článek

„Ujišťuji všechny zájemce o návštěvu Pražského hradu, že o víkendu se na jeho území žádné lyžařské závody nekonají,“ sdělil Jakl Právu s upřesněním, že se závod pojede na Hradčanském náměstí před Arcibiskupským palácem. „Organizátoři akce marketingově operují slovem Hrad a používají jeho siluetu v pozadí, tím mohou vyvolat u někoho dojem, že se akce koná na Hradě. Nekoná,“ doplnil prezidentův tajemník.

Kvůli závodu Světového poháru v běhu na lyžích navezly ve čtvrtek nákladní vozy na Hradčanské náměstí sníh potřebný pro stavbu tratě. Pochází z Horní Vltavice na Šumavě. Metropole je totiž zcela bez sněhu. Náklady na výrobu a převezení sněhu se pohybují mezi jedním až dvěma milióny korun.

:. Kamióny navážejí sníh před Pražský hrad.foto: Právo/Michaela Říhová

Pražský závod je součástí seriálu Tour de Ski, který začíná v pátek v Novém Městě. Skončí v italských střediscích Asiago a Val di Fiemme, kde je finále s výběhem do sjezdovky Alpe de Cermis.

Reklama

Výběr článků

Načítám