Hlavní obsah

Silnice v ČR jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči by si měli během neděle dát pozor na silnicích v celé České republice. S námrazou, uježděným sněhem a jinovatkou se mohou setkat i v nižších oblastech, protože na většině území spadla teplota až k deseti stupňům pod nulou.

Článek

Zvýšené opatrnosti dbejte na všech silnicích a rychlostních komunikacích. Například na dálnici D1 na Vysočině mezi 140. a 165. kilometrem leží dnes ráno souvislá mlha. Ta může vlivem nízké teploty, která se pohybuje mezi třemi a deseti stupni pod nulou, namrzat.

Námrazy na Královéhradecku

Silnice ve východních Čechách dnes ráno místy pokrývá v horských a podhorských oblastech slabá vrstva nového sněhu. Mohou se tvořit i námrazy.

V Královéhradeckém kraji jsou rizikové úseky na Trutnovsku, Rychnovsku a v Krkonoších. Na Trutnovsku drobně sněžilo, cesty jsou udržované pluhováním a posypem. Na mostech se mohou tvořit námrazy. V horské oblasti na Rychnovsku leží na silnicích ujetá vrstva sněhu. Posyp je nesouvislý, silničáři jej obnovují. V Krkonoších drobně sněží, silnice jsou projeté pluhem a posypané. I tam se mohou tvořit námrazy.

Rovněž na Orlickoústecku leží na vozovkách nová vrstva sněhu. V regionu Lanškrouna padá námraza ze stromů. Na silnici I/11 přes Suchý vrch leží zbytky ujetého sněhu s posypem. Kolem Poličky na Svitavsku zůstává na silnicích ujetý sníh rovněž ošetřený posypem.

Na východě Čech bylo dnes ráno minus deset až minus čtyři stupně Celsia, místy foukal slabý vítr, zhruba na polovině území bylo zataženo. Na Rychnovsku a v okolí Moravské Třebové na Svitavsku bylo místy mlhavo.

Na Šumavě zledovatělý sníh

Místy mlha na Písecku a zledovatělý sníh na Šumavě mohou dnes ráno zkomplikovat jízdu v Jihočeském kraji. Řidiči by proto měli dbát zvýšené opatrnosti. Obezřetní musejí být hlavně motoristé, kteří míří na Šumavu a do vyšších poloh. Vyplývá to z informací jihočeských silničářů.

Hlavní tahy jsou v celém kraji převážně holé a suché a bez omezení sjízdné. Na Českokrumlovsku, Prachaticku a Strakonicku leží na vozovkách druhé a třetí třídy místy zledovatělý sníh krytý posypem. Teplota v kraji se pohybuje od minus 14 do minus tří stupňů Celsia.

Na Vsetínsku sněží

Dopravu na Vsetínsku a částečně také Kroměřížsku dnes komplikují sněhové přeháňky, na vozovkách tam ve vyšších polohách leží ujetá vrstva sněhu. Cesty první třídy jsou v horských oblastech Vsetínska po chemickém ošetření mokré a s opatrností sjízdné.

V Olomouckém kraji pak nejsou hlášeny větší komplikace se silničním povrchem. Obezřetnost se doporučuje pouze na vedlejších silnicích na severu regionu, které místy pokrývá slabá vrstva sněhu krytá posypem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám