Hlavní obsah

Jakub a Ondřej oslaví Vánoce s otcem, ale ne Štědrý den

Právo, Jan Trojan
BRNO

Jakub a Ondřej, jejichž smutný osud v Kuřimi skončil obviněním jejich matky z trýznění, stráví jeden z vánočních svátků se svým otcem Radkem Coufalem, který je smí navštívit v brněnském Klokánku, ale nikoli na Štědrý den. Rozhodl tak soud.

Článek

„Ještě jsem se nedomluvil s vedením Klokánku, takže zatím nevím, kdy tam přijdu,“ řekl Coufal Právu. Na jedenáctiletého Jakuba i devítiletého Ondřeje se velmi těší, přinese jim dárky, které si přáli. „Nic vám ale neprozradím, ať je to překvapení. Co kdyby si to někdo přečetl v novinách a klukům to dopředu prozradil,“ směje se Coufal.

K optimismu má trochu důvod, protože vedoucí Klokánku Ditta Pokorná Právu potvrdila, že společně se sociálními pracovnicemi po Novém roce navrhnou soudu, aby umožnil Coufalovi u chlapců více návštěv než jednu za týden.

Podle Pokorné mají bratři Jakub Mauer a Ondřej Coufal dobrou psychickou i fyzickou kondici, ve škole dobře prospívají. Vánoce prožijí s ostatními dětmi. V neděli třiadvacátého prosince zavítají na Novou radnici v Brně, kde je připraven celodenní pestrý zábavný program. Odpoledne začnou zdobit společný vánoční stromeček a dopoledne na Štědrý den vyzdobí všechny děti své stromečky – v každém bytě, který obývají s tetou.

„Večer stráví každá naše teta se svými dětmi v bytě. Mají už většinou napečeno cukroví, každá naše rodinka si dělá sama bramborový salát podle vlastního receptu. Záleží na nich, jestli nabídnou pro srovnání ostatním. U stromečku se rozbalují dárky, jako v normálně fungující rodině,“ říká Pokorná.

Reklama

Výběr článků

Načítám