Hlavní obsah

Řidiče na některých místech ČR ohrožují namrzlé vozovky a mlha

Předvánoční provoz na českých silnicích může na některých místech značně zkomplikovat zledovatělý sníh a hustá mlha, která může namrzat. Pozor by si měli dát motoristé zejména na Vsetínsku, na Vysočině i v jižních Čechách. Silničáři doporučují zvýšenou obezřetnost.

Článek

Hustá mlha a místy i sněžení ztěžují dopravu ve Zlínském kraji. Ve vyšších polohách na Vsetínsku může mlha podle silničářů namrzat. V okolí Koryčan na Kroměřížsku pak místy sněží, na vozovce se vytváří ujetá vrstva sněhu. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Hlavní tahy jsou v celém Zlínském kraji převážně holé a suché a bez omezení sjízdné. Na Vsetínsku je na vozovkách druhé a třetí třídy místy asi tři centimetry vysoká nesouvislá vrstva ujetého sněhu krytá inertním posypem. Teplota se na území kraje pohybuje od minus čtyř do minus deseti stupňů.

Na Vysočině je mlha, řidiče ohrožuje hlavně na Třebíčsku

Mlha a zledovatělá vrstva ujetého sněhu na silnicích druhé a třetí třídy komplikují po ránu jízdu řidičům také na Vysočině. Souvislá mlha leží na Třebíčsku, v ostatních okresech se vyskytuje místy. Řidiči musejí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost, doporučují silničáři.

Silnice první třídy a úsek dálnice D1 jsou většinou holé, suché a vymrzlé a sjízdné bez omezení. Teplota se na území kraje pohybuje od pěti do osmi stupňů pod nulou. Je většinou zataženo, vane slabý vítr.

Na jihu Čech cestáři varují před mlhou, někde silnice kloužou

Pozor na rozmary počasí by si měli dát řidiči zejména v horských oblastech Prachaticka a Českokrumlovska. Jízdu může místy komplikovat namrzlá silnice, na vedlejších cestách zase leží ujetá vrstva zledovatělého sněhu. Všechny vozovky v kraji jsou přesto podle hlášení cestářů sjízdné. Obezřetní musejí být hlavně řidiči, kteří míří na Šumavu a do vyšších poloh, například v okrese Strakonice.

Před mlhou ráno varovali cestáři z Jindřichohradecka a Písecka. Teplota v kraji se pohybovala mezi minus deseti a minus pěti stupni. Je většinou zataženo, vane slabý vítr.

Na některých silnicích na severu Olomouckého kraje je ujetý sníh

Jízdu se zvýšenou opatrností doporučují silničáři řidičům, kteří míří na sever Olomouckého kraje. Na vedlejších silnicích na Šumpersku a Jesenicku místy leží ujetá vrstva sněhu krytá inertním posypem.

V ostatních částech olomouckého regionu jsou podle jeho kolegů z Olomouce, Prostějova a Přerova vozovky holé a většinou mokré.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám