Hlavní obsah

Do Vánoc nás čeká mráz, ale bez sněhu

Novinky, Stanislav Dvořák

Začátkem příštího týdne by se teploty neměly dostat nad nulu ani přes den. Jak bude přesně na Štedrý večer se sice zatím s jistotou říct nedá, ale sněhu bude zřejmě málo.

Článek

V neděli bude oblačno až polojasno, ojediněle slabě zasněží. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem mínus čtyř až nula stupňů. V Čechách povane slabý vítr do 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný severní až severovýchodní vítr 4 až 8 m/s.

Na pondělí, úterý a středu předpovídá Český hydrometeorologický ústav průměrné denní teploty od mínus dvou do nula stupňů Celsia. V noci by mohlo být okolo mínus pěti.

"Příští týden bude jasná obloha a může být až k deseti stupňům pod nulou. Jestli na horách spadne pět centimetrů sněhu, tak to bude hodně," předpovídá skepticky meteoroložka Dagmar Honsová.

Na svátky se tedy Česko s největší pravděpodobností nebude brodit rozbředlým bahnem, ale klasických Vánoc na sněhu se také nedočkáme. 

"Vypadá to, že i o Vánovích bude v nížinách maximálně 1 stupeň, ale bez sněhu," řekla Novinkám Honsová. 

Celkově má být prosinec teplotně podprůměrný a srážkově průměrný. Milovníci lyžování nemají na sníh moc štěstí, ale situace je lepší než minulý rok, kdy se pořádná zima vůbec nedostavila. 

Reklama

Výběr článků

Načítám