Hlavní obsah

Poslanec Wolf při klíčových hlasováních obhajoval profesuru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanec ČSSD Petr Wolf v době hlasování o nedůvěře vládě a o státním rozpočtu minulý týden neúspěšně obhajoval na Vysoké škole báňské (VŠB) profesuru. Své straně přitom řekl, že je v nemocnici.

Článek

"Pan docent Wolf byl první bod jednání, takže možná tak kolem 10:30, a skončil tak kolem 11:15," řekl v úterý České televizi (ČT) děkan Ekonomické fakulty VŠB v Ostravě Josef Fiala.

Svým kolegům se však Wolf omluvil s tím, že prodělal vážnou srdeční příhodu a je v nemocnici. Děkanovi Wolf sdělil, že nemocnici opustil na vlastní žádost. Wolf v ostravské fakultní nemocnici opravdu byl od 25. listopadu kvůli nestabilní angině pectoris. V době hlasování 5. prosince se však vydal na univerzitu obhajovat profesuru. Svým kolegům o tom nic neřekl.

"Pokud by se skutečně ukázalo, že pan Wolf místo hospitalizace v nemocnici a pobytu ve sněmovně, pokud by byl zdráv, obhajoval nějakou práci na univerzitě, bylo by to jistě velmi vážné selhání," řekl předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek. Wolf v Právu uvedl, že byl pryč z nemocnice jen dvě hodiny. "Pátého prosince jsem proti doporučení lékařů podepsal tzv. negativní revers a na dvě hodiny se vzdálil z nemocnice. S tímto nelze srovnávat cca pět hodin jízdy do Prahy a následné několikahodinové napjaté jednání v Poslanecké sněmovně a případný několikahodinový návrat do Ostravy," prohlásil Wolf.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám