Hlavní obsah

Jiří Paroubek je ochoten doložit, že za svatbu zaplatil

Novinky, Novinky
PRAHA

V nedělním diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce předseda ČSSD Jiří Paroubek popřel, že by měl svatbu zadarmo. Dokonce byl moderátorovi ochoten ukázat účty. Odmítal je však ukázat bulvárním novinářům.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jiří Paroubek v Otázkách Václava Moravce

Článek

Svatba se konala v Mariánských lázních v hotelu Esplanade Spa Golf Resort, v sálu Goethe. Vlastní ho Vlastimil Dvořák, kterého média označují za agenta komunistické Státní bezpečnosti. Paroubek od začátku tvrdil, že odmítl nabídku, aby strávil noc v prezidentském apartmá zdarma a že za něj zaplatil.

„Vydal jsem tiskovou zprávu, kde popírám, že bych měl vše zadarmo, mohu doložit účty, nebudu to ale dělat bulváru,“ uvedl Paroubek s tím, že Moravcovi, jako slušnému novináři, účty ukáže. Odmítl také spekulace o vazbách Dvořáka na ČSSD, když mu Bohuslav Sobotka odpustil správní poplatek.

„Ministr financí těžko mohl vědět, že se rozvedu a že se budu ženit,“ uvedl Paroubek a dodal: „Pan Dvořák není můj kamarád, není to můj přítel. Během 16 měsíců svého premiérství jsem ho prakticky neviděl, na mé rozhodování neměl vliv. Byl to můj známý, čas od času ho vídám.“ Zdůraznil, že to, co mu bylo odpuštěno, byla pokuta.

Dvořákovi vznikl v první polovině 90. let dluh 12,5 miliónu korun vůči finančnímu úřadu pro Prahu 8. Loni v létě už činil 26 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám