Hlavní obsah

Vláda se nečekaně sešla ve Sněmovně, o čem mluvila, tají

– PRAHA

O přestávce páteční schůze Poslanecké sněmovny se nečekaně sešla vláda. Ministři ovšem neřekli, o čem zhruba hodinu jednali. Zasedání totiž bylo v takzvaném režimu vyhrazeno, což znamená, že jeho účastníci nesmějí zveřejňovat žádné informace. Členové kabinetu jen prozradili, že v úterý má být vydáno krátké tiskové prohlášení.

Článek

"Bylo to vyhrazeno, takže o tom nemluvíme," uvedl vicepremiér Martin Bursík (SZ). Na informace podle něj platí embargo do úterý, kdy vyjde tiskové prohlášení. Podobně se vyjádřil i ministr financí Miroslav Kalousek (KDU-ČSL).

Ani ostatní ministři oslovení Právem nechtěli řict, o čem jednání bylo. Uvedli jen, že jde o procedurální záležitost, která neohorožuje koalici. Pravděpodobně se jednalo o ekonomickou záležitost.

Kabinet se na uzavřeném jednání schází, pokud projednává například strategické privatizace, bezpečnostní situaci, informace tajných služeb, jmenování velvyslanců a další citlivé otázky. Takových jednání se zúčastňují výhradně jen členové vlády a o výsledcích buď neinformují vůbec, nebo jen obecně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám