Hlavní obsah

KSČM hrozí finanční úpadek, tvrdí firma

Právo,
PRAHA

Společnost Poste Re, která nedávno prohrála soudní spor s KSČM o prodej sídla komunistů, tvrdí, že této straně hrozí finanční úpadek. KSČM to popřela. Problém je podle firmy ve sporu o centrálu komunistů.

Článek

„Není totiž vyloučeno, že KSČM bude muset zaplatit nejen smluvní sankce, ale také nahradit škodu způsobenou společnosti Poste Re. Jde o stamilióny korun,“ uvádí firma v prohlášení zaslaném ve čtvrtek Právu. Podle ní komunisté bezdůvodně odmítají dostát svým závazkům a budovu v ulici Politických vězňů jí prodat.

Předseda KSČM Vojtěch Filip ve čtvrtek Právu řekl, že soud ve sporu rozhodl v prospěch komunistů a rozsudek je konečný. „Myslím si, že je to jenom obrana právních zástupců Poste Re, aby odvrátili pozornost od svých chyb v jejich žalobě,“ reagoval. Zároveň připomenul, že platí jeho slova, že nikomu budovu neprodají a to ani této společnosti.

KSČM nejdříve chtěla budovu prodat a dostavět nové sídlo ve Vysočanech. Podepsala smlouvu u smlouvě budoucí, ale pak od ní ustoupila s tím, že si nechá současnou centrálu. V lednu Obvodní soud pro Prahu 1 uložil KSČM budovu prodat za původně sjednanou cenu 410 miliónů korun. Komunisté s odvoláním uspěli v listopadu u Městského soudu v Praze, který žalobu Poste Re na KSČM zamítl. Společnost chce jít k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související články

KSČM nemusí prodat svou pražskou centrálu

Komunisté ve středu uspěli se svým odvoláním v soudním sporu o pražskou stranickou centrálu a nemusí jí prodat společnosti Poste Re za 410 miliónů korun....

Výběr článků

Načítám