Hlavní obsah

Kuchtová se od ledna vrátí před tabuli

PRAHA
Aktualizováno

Místopředsedkyně Strany zelených a bývalá ministryně školství Dana Kuchtová se vrátí ke svému původnímu učitelskému povolání. Před tabulí by se podle svých slov měla objevit začátkem nového roku. Kuchtová to uvedla ve středu v rozhovoru na Frekvenci 1.

Článek

"Ano, našla jsem si novou práci. Zatím jsem ještě nepodepsala smlouvu. Budu učit," uvedla exministryně. Na jaké škole by se měla objevit, ale neuvedla a neprozradila ani to, zda půjde o základní nebo střední školu.

"Já se omlouvám, že to neprozradím, ale nebylo by to fér, abych to zveřejňovala, ještě než se dohodnu na té konkrétní škole," uvedla Kuchtová na Frekvenci 1.

Sama několik týdnů po odchodu z ministerstva školství odpočívala. Po nové práci se začala poohlížet až před třemi týdny.

Čunek by se do vlády vracet neměl

Stejně jako jiní představitelé zelených i Kuchtová kritizovala možný návrat lidoveckého předsedy Jiřího Čunka do vlády. Pravomocně se podle ní sice očistil z úplatkářské aféry, ale zůstávají mu další vroubky.

"Tady je i problém sociálních dávek a půjček, které dostal. Všichni sice víme, že to nebylo protizákonné a pan Čunek to nějakým způsobem vysvětlil, ale z etického hlediska je to skutečně podivné, " uvedla Kuchtová na Frekvenci 1.

Zelení navíc podle Kuchtové stále nemohou překousnout to, jakým způsobem Čunek přistoupil k vystěhování vsetínských Romů.

Od zelených ministrů Kuchtová očekává v případě Čunkova návratu do vlády jasný postoj.

"Chci, aby se naši členové vlády k této problematice postavili čelem. Je tady možnost nějakého dílčího gesta, které by udělal jednotlivý člen vlády," uvedla místopředsedkyně zelených.

Další možností je podle Kuchtové to, že by v takovém případě zelení odešli z vlády úplně. "Jestli udělají dílčí gesto nebo odejdou z vlády, to v tuto chvíli nejsem schopna predikovat. Já bych byla velmi ráda, aby pan Čunek ve vládě nebyl," uzavřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám