Hlavní obsah

Meteorologové varují před silným větrem a rozvodněním řek 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Meteorologové v neděli varovali před silným větrem, který může v nárazech dosahovat až rychlosti 90 kilometrů za hodinu, na horách 108 kilometrů za hodinu. Výstraha platí od nedělního večera do pondělí 23:00. Neplatí pouze pro Jihomoravský a Zlínský kraj.

Článek

Český hydrometeorologický ústav doporučuje lidem například zabezpečit okna a ukotvit jeřáby. Řidiči by měli jezdit pomaleji, protože nárazový vítr může ztížit ovládání vozu. Vítr bude zvolna slábnout v pondělí večer a v noci na úterý.

Mohou stoupnout hladiny řek

V důsledku dešťových srážek mohou, zejména na menších tocích, od pondělního rána stoupat hladiny. Dosáhnou ojediněle prvního stupně povodňové aktivity, v povodí horní Berounky výjimečně až druhého stupně, uvedli meteorologové.

Nad územím České republiky bude oblačno, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Od 1000 m budou sněhové. Večer bude v Čechách od západu zataženo a později déšť.

Nejvyšší teploty 4 až 8 stupňů Celsia, v 1000 m na horách kolem 2 stupňů.

Některé lyžařské vleky zastaví provoz

Kvůli oteplení hrozí v některých regionech zastavení lyžařských vleků. Na Vysočině tak zřejmě učiní v pondělí. O víkendu se milovníci sjezdového lyžování na Jihlavsku mohli vydat na Čeřínek a na Šacberk, na Žďársku fungovala sjezdovka na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí.

Méně lyžařů přilákala i střediska na východě Čech. Na vleky nemusejí čekat v Krkonoších, Orlických horách ani pod Králickým Sněžníkem. Sněhové podmínky jsou však stále dobré, pouze níže položené areály musely dočasně zastavit provoz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám