Hlavní obsah

Měl jsem skočit nad Innsbruckem padákem? Ptal se Topolánek poslanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Premiér Mirek Topolánek (ODS) se při čtvrtečních poslaneckých interpelacích rozohnil při dotazu poslance Roberta Duška (ČSSD) ve věci jeho letu vládním speciálem do Innsbrucku, kde měl premiér lyžovat. Dušek vyzval premiéra, zda-li zaplatí tento výlet za státní výdaje ze svého, a pokud ne, zda-li je ochoten se zodpovídat orgánům v trestním řízení.

Článek

Premiér zdůraznil, že žádný let nezneužil a jeho cesta měla skončit v Innsbrucku.

„Měl jsem skočit padákem, vážený kolego? Já teda skáču v tandemu, ale nad Innsbruckem v tom počasí jsem se bál,“ dodal Topolánek. 

Dušek se dále dotázal premiéra, jestli je ochoten zveřejnit své účty za 'horské radovánky' a není-li pod nimi náhodou podepsán jeho poradce Dalík.

„Samozřejmě si platím své účty sám, já nemám malý plat. Je to moje soukromá záležitost. Ale nebudu to dokazovat, budete mi muset věřit,“ odpověděl Topolánek.

Premiér přistání v Innsbrucku vysvětluje tak, že se tam nenechal vysadit, aby si užil zimních radovánek na sjezdovce, jak se spekuluje, ale kvůli jednání s českým velvyslancem Janem Koukalem.

Výlet s Dalíkem může premiéra stát až 150 tisíc

Podle neoficiálních informací se Topolánek v Alpách potkal také se svým přítelem a poradcem Markem Dalíkem. Že víkend na horách trávili společně, Dalík nepopřel.

Topolánkův neplánovaný výlet může podle odborníků přijít až na 150 tisíc korun. Kromě delší trasy letu se v ceně projevuje vyšší spotřeba paliva při startu a přistávání a také letištní poplatky.

Podle Topolánka má Rocco (Paroubek) své bratry

Premiér při interpelacích také zopakoval, že v ČR docházelo a dochází k prorůstání organizovaného zločinu se státní správou. Toto oslabení státu umožnili podle premiéra představitele ČSSD, z nich zmínil jejího předsedu Jiřího Paroubka a jeho známé, kteří spolupracovali s STB. Topolánek se odvolal na krycí jméno Paroubka Rocco ve spisech STB, kde byl veden jako kandidát tajné spolupráce.

"Rocco je krycí jméno jednoho člověka, kterého dobře znáte, který nikdy nepodepsal vázací akt StB, v tomto případě bychom řekli, že je vše v pořádku, ale Rocco má své bratry," řekl Topolánek.

Reklama

Související články

Topolánek v Innsbrucku lyžoval, tvrdí svědek

Premiér Mirek Topolánek (ODS) v rakouském Innsbrucku podle očitého svědka skutečně lyžoval. To by nebylo nic zvláštního, nebýt však toho, že se tak stalo...

Výběr článků

Načítám