Hlavní obsah

Pitr prý jezdí často do Rakouska

Právo, Radim Vaculík

Odsouzený a od června také uprchlý český podnikatel Tomáš Pitr (36) se zřejmě příliš nebojí toho, že by na něj dosáhla česká spravedlnost. Podle důvěryhodného zdroje Práva totiž často jezdí do sousedního Rakouska, přesněji do známého lyžařského střediska Hintertux.

Článek

Rakouské úřady přitom o jeho pobytu mohou přinejmenším něco tušit. Před časem se dokonce dotazovaly Česka, zda česká justice stále trvá na eurozatykači i na mezinárodním zatykači, který je na Pitra vydán.

To, že informace Práva nejsou scestné, potvrdil i soudce Petr Novák, který měl Pitrovu kauzu od počátku na starost. „Neověřené poznatky o tom, že by pan Pitr mohl být pravidelně v Rakousku v jednom tamním lyžařském středisku, se už ke mně také donesly. Stejně tak to, že prý spoléhá na benevolenci tamních justičních orgánů, že ho nezatknou a nevydají do ČR,“ řekl včera Právu Novák.

Doplnil, že ho kontaktovalo i rakouské ministerstvo pro justici. „Už se mě dotazovalo na platnost mezinárodního zatýkacího rozkazu i eurozatykače, které jsem na pana Pitra po jeho zmizení vydal. Já mohu jen říci, že si za oběma zatykači nadále stojím,“ uvedl Novák.

Pitr zmizel v den, kdy měl nastoupit do vězení pětiletý trest za daňové delikty. Poté uprchl do Německa, následně se údajně objevil v Chorvatsku, Monaku a právě v Rakousku.

Kvůli útěku už také přišel o patnáctimiliónovou kauci, kterou nechal soudce Novák propadnout. Sám Pitr se prý ze zahraničí nechal slyšet, že se dobrovolně vrátí do ČR jen v případě obnovy svého procesu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám