Hlavní obsah

Troška bude kandidovat na senátora za ČSSD

Právo, pok
STRAKONICE

Režisér Zdeněk Troška bude na Strakonicku příští rok kandidovat do Senátu za sociální demokracii. Jeho nominaci už potvrdil zdejší okresní výkonný výbor ČSSD. "Po chvíli rozmýšlení nám pan režisér svoji kandidaturu potvrdil písemně. Je to známý a hluboce lidský člověk, který žije v regionu a zná jeho problémy," sdělil v pondělí Právu mluvčí OVV ČSSD ve Strakonicích Josef Samec.

Článek

Navíc jde o osobnost, která není vázána žádnými dřívějšími politickými vztahy a praktikami," dodal mluvčí.

Rodák z Hoštic u Volyně a známý filmař se v podzimních volbách v roce 2008 postaví do boje o křeslo lidovce Josefa Kalbáče. Podle místopředsedkyně jihočeského krajského výkonného výboru ČSSD Blanky Procházkové má podporu i dalších organizací v celém regionu.

Senátorský obvod číslo 12 zahrnuje celé Strakonicko, část Písecka a Prachaticka. Troška je tak zatím prvním oficiálním kandidátem do senátních voleb v tomto obvodě.

Bývalý přednosta strakonického okresního úřadu Josef Kalbáč, který porazil ve volbách v roce 2003 exmístostarostu Strakonic Pavla Pavla (ODS) a obsadil místo po bývalém senátorovi ČSSD Pavlu Rychetském, nastupujícím na post předsedy Ústavního soudu, svou obhajobu senátního křesla zatím neohlásil.

"Své definitivní rozhodnutí sdělím krátce po Novém roce," řekl na pondělní dotaz Práva Kalbáč. Strakonická ODS nabídla kandidaturu bývalému primátorovi Českých Budějovic a exposlanci Miroslavu Benešovi (ODS). Ani ten ji dosud nepřijal. Troška je nyní podle informací Práva pracovně v Bělehradě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám