Hlavní obsah

Provoz dálnice na Rozvadov zastavil havarovaný kamión

Právo, Novinky, ČTK, pab, Jindra Pašková

Na 124. kilometru dálnice D5 u Benešovic na Tachovsku ve směru na Rozvadov havaroval v pondělí ráno slovenský kamión. Jeho řidič, který z vozu vypadl a poté se zřítil z deseti až patnáctimetrové výšky z mostu, zemřel. Dálnice byla neprůjezdná do půl čtvré odpoledne, kdy se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh.

Článek

"Máme hlášenou smrtelnou nehodu, havarovaný kamión blokuje celou šíři silnice," řekla ráno Novinkám mluvčí Centra dopravních informací.

Policisté sice doporučovali řidičům z dálnice sjet na exitu Benešovice, i tam ale byla situace komplikovaná a provoz pomalý. Nájezd byl možný u Mlýnců nebo Svaté Kateřiny.

Podle aktuálních informací Ředitelství silnic a dálnic je na dálnici D5 v úseku mezi 80. a 131. kilometrem zataženo, bez srážek a fouká nárazový vítr. Dálnice je tam mokrá a sjízdná zvýšenou opatrností. O několik kilometrů dále, od zhruba od 131. do 151. kilometru je zataženo se sněhovými přeháňkami, slabým větrem a sníženou dohledností. Na dálnici může být zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

Část silnic a dálnic sjízdná se zvýšenou opatrností

Podle Ředitelství silnic a dálnic ČR by si měli řidiči dávat pozor také na některých úsecích silnic I.-III. třídy v okresech České Budějovice, Jindřichův Hradec, Tábor, Třebíč a Žďár nad Sázavou a na Stříbrsku, Tachovsku a Žamberecku, kde je napadaná vrstva nového sněhu. Ujetá vrstva sněhu se vyskytuje na Pelhřimovsku. Na Lanškrounsku, Jihlavsku, Železnorudsku a na Šumavě v Plzeňském kraji je krytá posypem.

Na Vysočině přes noc napadlo do pěti centimetrů sněhu, sedm centimetrů napadlo v Orlických horách a až 20 centimetrů na jihu Čech a na Šumavě.

Povrch dálnice D1 je mokrý, místy řidiči musí počítat se sníženou viditelností kvůli sněhovým přeháňkám. Teploty se pohybují od bodu mrazu do minus tří stupňů Celsia. Přes den budou podle předpovědi meteorologů oscilovat kolem bodu mrazu. Bude polojasno se sněhovými přeháňkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám