Hlavní obsah

Expremiér Gross učí na vysoké škole

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už druhou raketovou kariéru zažívá Stanislav Gross. Poté politické stoupá také na právnickém a učitelském žebříčku. Jen několik let po absolvování Právnické fakulty a kontroverzním způsobu získání doktorátu se bývalý premiér a ministr vnitra dal na pedagogickou dráhu.

Článek

A jak to vypadá, zužitkoval při ní své zkušenosti s trestním právem a trestním zákonem.

Stal se totiž přednášejícím učitelem na katedře trestního práva, kriminalistiky a forenzních disciplín soukromé vysoké školy v Karlových Varech. Jejím studentem se může stát jen ten, kdo za rok studia zaplatí 30 tisíc korun.

Informaci o Grossově působení potvrdila sama škola na svých webových stránkách. Sám Gross však není jediný známý politik, který na škole učí. V katedře správního práva pro změnu vyučuje současný ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS).

Rodinný podnik?

Ještě nedávno byl Gross jen pouhým koncipientem v kanceláři pražského advokáta Eduarda Bruny. Ten v obecně prospěšné společnosti VŠ Karlovy Vary obsadil post zástupce vedoucího katedry. Mezi jeho podřízenými figuruje i Markéta Brunová, která má být údajně jeho dcerou.

"Je to první koncipient, o kterém vím, že učí právo na vysoké škole," řekl Právu v reakci na informaci o Grossově působení na katedře trestního práva advokát Jaroslav Ortman. Sám Gross na otázky Práva k pedagogické činnosti neodpověděl.

Reklama

Související témata:

Související články

Grossovi investovali 300 miliónů korun

Manželé Šárka a Stanislav Grossovi se podle týdeníku Euro stali majiteli minoritního podílu až 31 % akcií společnosti Moravia Energo, v níž je majoritním...

Výběr článků

Načítám