Hlavní obsah

O víkendu se ochladí, celý příští týden bude sněžit

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pátek až deset stupňů, v neděli něco nad nulou a od pondělí sníh po celý týden. Tak bude vypadat počasí v České republice o víkendu a následující týden. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Článek

pátek bude na většině území zataženo, od večerních hodin přijde ze západu déšť. Ranní teploty budou mezi dvěma až šesti stupni, v Čechách bude přes den čtyři až osm stupňů, na jižní Moravě dokonce až 10 stupňů.

O víkendu se ochladí. V sobotu bude obloha nadále zatažená, odpoledne bude na horách sněžit. Ranní teploty budou od nuly do čtyř stupňů, odpoledne se bude rtuť teploměru pohybovat od dvou do šesti stupňů, na jihu Moravy až osm.

neděli bude zataženo až oblačno, v nížinách bude pršet, na horách budou srážky sněhové. "Vypadá to, že v neděli by mohlo na horách napadnout až pět centimetrů sněhu," řekla meteoroložka. Denní teploty by neměly klesnout pod nulu. Bude ale foukat čerstvý vítr v nárazech až 72 km/h. K večeru se ochlazení ještě prohloubí a bude pokračovat i začátkem příštího týdne.

Sněžení v nížinách, které by mělo začít v pondělí, se potáhne po celý týden. Výrazně se i ochladí. "V nočních a ranních hodinách v úterý a ve středu by teploty měly klesnout až k minus osmi stupňům," upozornila Honsová. Odpoledne se bude teplota pohybovat od minus jednoho do tří stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám