Hlavní obsah

Čunka ve vládě odmítám, řekl naplno Říman

PRAHA

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman (ODS) v Pressklubu Frekvence 1 prohlásil, že odmítá návrat Jiřího Čunka do vlády. Dosud se podle něj nevyřešila kauza Čunkových sociálních dávek, která prý byla hlavním důvodem jeho rezignace.

Článek

"Jiří Čunek odešel z vlády kvůli sociálním dávkám a v té věci se nezměnilo do dnešního dne nic," řekl doslova Říman, který se tak jako první zástupce ODS v současném koaličním kabinetu jasně vyjádřil k případnému Čunkově návratu do vládních funkcí.

O tom, že by se Čunek měl na post místopředsedy vlády a ministra pro místní rozvoj vrátit, jsou přesvědčeni někteří lidovci poté, co jihlavský státní zástupce Arif Salichov v úterý opětovně rozhodl o zastavení Čunkova stíhání ve věci údajného přijetí úplatku.

Čunkovu druhou kauzu, která se týká údajného neoprávněného pobírání sociálních dávek, řeší severomoravští žalobci.

Podle prvního místopředsedy strany Romana Línka bude záležet na tom, zda to bude chtít Čunek a jak se dohodne vedení KDU-ČSL.

Předseda vlády Mirek Topolánek se dle vyjádření své tiskové mluvčí k tomuto tématu nehodlá vyjadřovat. Čunkově návratu se nevěnovala ani středeční schůzka špiček koalice.

Reklama

Související témata:

Související články

Salichov opětovně zastavil stíhání Čunka

Jihlavský okresní státní zástupce Arif Salichov podruhé zastavil trestní stíhání šéfa KDU-ČSL Jiřího Čunka. Právu to potvrdil mluvčí brněnského krajského...

Lidovci chtějí Čunka zpět do vlády

Důvod, kvůli kterému musel šéf lidovců Jiří Čunek opustit vládu, podle řady lidovců rozhodnutím státního zástupce Arifa Salichova pominul. Čunek by se proto...

Výběr článků

Načítám