Hlavní obsah

O víkendu přituhne, v noci bude až minus 12 stupňů

– ČESKÁ REPUBLIKA
Novinky, alt

Podobné počasí, jako je v Česku v posledních několika dnech, vydrží až do začátku prosince. V neděli se začne mírně oteplovat, rtuť teploměru ale bude stále spíše blíže nule než deseti stupňům. Přes noc a nad ránem bude mráz.

Článek

Na Moravě a ve Slezsku bude ještě v noci na pátek dopoledne sněžit. "V Jeseníkách a Beskydech by mohlo napadnout až 30 centimetrů sněhu, v nížinách asi 15 centimetrů. Je možné, že Morava zažije další kalamitu," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

V noci a nad ránem by teploty v pátek měly být -8 až -4 stupně a až do začátku týdne nijak výrazněji neporostou. Přes den budou až do pondělka teploty kolem nuly, přesněji mezi -2 a +2 stupni.

"V Čechách bude v pátek oblačno, s občasnými sněhovými přeháňkami," řekla Honsová.

O víkendu dorazí do Česka další chladný vzduch od severovýchodu. V sobotu v noci by teploty podle Honsové mohly na některých místech klesnout až na -12 stupňů. Přes den vydrží -2 až +2. "Bude oblačno, sem tam s přeháňkou, padat by mohl i mrznoucí déšť, hrozí tedy námraza," řekla Honsová.

Listopad je teplotně podprůměrný

V neděli by se mraky mohly na některých místech protrhat a také se začne mírně oteplovat. Jak noční, tak denní teploty by měly vzrůst asi o pět stupňů.

Oblačnosti bude méně, pokud přijdou přeháňky, budou sněhové. Napadnou maximálně tři centimetry sněhu.

Teploty na horách se udrží pod nulou. Sníh, který napadl v minulých dnech, by tak měl vydržet. V Krušných horách nebo Krkonoších je ho už několik desítek centimetrů a některá lyžařský střediska zahájila minulý víkend sezónu. Mnohá se na to chystají tento víkend.

"Výraznější oteplení nepředpokládáme až do začátku prosince," doplnila Honsová. Upozornila, že listopad je zatím asi čtyři stupně pod dlouhodobým teplotním průměrem.

Reklama

Související témata:

Související články

Lyžařská sezóna začíná rekordně brzy

O víkendu se rozjedou vleky v horských střediscích už ve velkém. Zimní sezóna začne letos rekordně brzy, o týden dříve, než tomu bylo v roce 2005, který...

Výběr článků

Načítám