Hlavní obsah

Kvůli hustému sněžení se srazil autobus s dodávkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

U Mirošova na Rokycansku se ve středu srazil školní autobus s avií. Podle prvních informací byli tři dospělí v autobusu zraněni. Přičinou nehody je zřejmě husté sněžení a špatná viditelnost.

Článek

Ve školním autobuse jelo asi 40 dětí a asi pět dospělých, tři z nich jsou zraněni, při nárazu si vyrazili zuby. Dětem se naštěstí nic nestalo.

Nehoda se stala na kluzké silnici druhé třídy mezi Mirošovem a Příkosicemi na Rokycansku. Řidič dostal smyk a vjel do protisměru.

"V levém pruhu do mně vjela avie, nedalo se už nic dělat. Štěstí bylo, že to nebyl velký nákladní automobil, to by byly následky mnohem tragičtější," řekl Právu řidič autobusu.

Na Librecku stojí vlaky

Sníh komplikuje dopravu i na jiných místech ČR. Například na Liberecku kvůli popadaným stromům stály vlaky.

Od pěti hodin ráno zhruba do osmi hodin byla zcela zablokována doprava na trati z Liberce na Turnov. Uvízly na ní i dva rychlíky na Pardubice. "Na vyčištění trati od rána pracovaly desítky lidí," řekl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Tratě by již měly být průjezdné, stejně tak jako i trať na Českou Lípu, uzavřena ale stále zůstává cesta z Jilemnice na Rokytnici.

Podobně časně ráno narazil do padlého stromu vlak na trati z Jilemnice do Rokytnice. "Nehoda se stala mezi Martinicemi a Rokytnicí, přesnější informace zatím nemáme, protože v místě nefungují telefony a ani mobilní telefony tam nemají signál," řekl Kubala. Úsek bude neprůjezdná zřejmě celé dopoledne.

V Libereckém kraji napadlo od úterního večera dalších deset až 15 centimetrů nového mokrého sněhu.

Přerušené dodávky proudu

Sníh padá na většině území Čech, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Leží na nich rozbředlý sníh. Hustě sněží například v Karlovarské kraji.

Kvůli popadaným stromům pod tíhou mokrého sněhu se v noci ocitly desítky domácností na Semilsku a Náchodsku bez proudu.  Energetici evidovali na osm poruch na vysokém napětí a tři desítky poruch na nízkém napětí. "Předpokládáme, že dodávku proudu obnovíme během dopoledne," řekla mluvčí společnosti ČEZ ve východních Čechách Šárka Beránková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám