Hlavní obsah

Paroubek se v sobotu ožení, dva měsíce po rozvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ/PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se v sobotu ožení se svou přítelkyní Petrou Kováčovou. Oslava se bude konat v Mariánských Lázních v luxusním pětihvězdičkovém hotelu Esplanade, kde se zřejmě uskuteční i obřad. Právu to potvrdil důvěryhodný zdroj. Pár bude oddán dva měsíce poté, co Jiří Paroubek ukončil téměř třicet let trvající manželství se svou již bývalou ženou Zuzanou.

Článek

Paroubek chce podle zdroje Práva menší oslavu, klidný průběh svatby a nepřeje si velký rozruch kolem události. Hotel má být proto uzavřen a svatební veselí dostupné jen pro ubytované hosty.

Hotelu Esplanade v Mariánských lázních vlastní Paroubkův přítel Vlastimil Dvořák. Ten je zároveň majitelem pražského hotelu Ambassador, kde se konal křest Paroubkovy knihy vlastních fotografií.

Přítelkyně předsedy ČSSD Petra Kováčová se měla na svatbu připravovat i během pobytu v USA, které navštívila po boku Jiřího Paroubka. Nakoupit si měla nové šaty, boty, či kabelku.

Paroubková: Přeji mu to z celého srdce

"Přeji mu to z celého srdce, to myslím opravdu upřímně," uvedla k chystané svatbě Zuzana Paroubková. Podle jejích slov ji netrápí, že vše nasvědčuje tomu, že svatba bude ve velkém stylu. "Spíše mi vadí, že můj bývalý manžel využívá k dopravě po republice letadlo. To považuji za plýtvání penězi," řekla k tomu Paroubková.

Sám Paroubek v pondělí sdělil Právu: "Nic jsme neoznámili, svatba je naše soukromá záležitost."

Mluvčí ČSSD Květa Kočová Právu řekla, že Paroubek po republice moc často nelétá a neletěl ani o uplynulém víkendu. Přesto podle ní se to už dříve stalo a předsedova cesta měla být zřejmě hrazena ze stranické kasy. "Vybavuju si asi dva případy. Vždycky to byla taková destinace jako třeba Ostrava. A jednou se to stalo, když se v jediném dnu konaly čtyři konference, což se nedá normálně stihnout," řekla Právu Kočová.

Co čeká svatebčany?

První zprávy, o tom, jaký gurmánský zážitek připravuje na sobotu mariánskolázeňský hotel Esplanade, začínají prosakovat. Svatebčané dostanou na slavnostně prostřenou svatební tabuli předkrm na rybí variace, lehkou zeleninovou polévku, pak telecí maso s několika variantami příloh, sladkosti budou mít podobu lívanečků s lesním ovocem a na závěr je připraven výběr studených minidesertů.

Předseda ČSSD se už na začátku srpna netajil, že se v nejbližší době chystá s Kováčovou oženit. Vadilo mu, že o ní novináři píší jako o jeho milence. "Za několik týdnů po mém rozvodu se i hulváti budou muset vyjadřovat slušně o slečně Kováčové. A až se Petra v krátké době stane mou manželkou, budou to muset vzít na vědomí," řekl tehdy.

S bývalou manželkou Zuzanou se Paroubek dohodl na rozvodu už na jaře, ale oznámili to společně 1. července. Tehdy také šéf ČSSD sdělil, že jeho novou životní parterkou je překladatelka a tlumočnice Petra Kováčová.

:. Jiří Paroubek se Zuzanou Paroubkovou. Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rodačka ze slovenské Nitry se na veřejnosti vedle Paroubkova boku objevila na začátku léta. Nedlouho poté Paroubka Kováčová následovala do řad ČSSD, kam si na konci srpna podala přihlášku. Podle svých slov se shoduje většinou s názory Jiřího Paroubka, ale liší se v otázce trestu smrti, sama je pro jeho zavedení.

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek: s Kováčovou se brzy vezmeme

Šéf ČSSD Jiří Paroubek (54) v nejbližší době chystá svatbu s o dvacet let mladší tlumočnicí Petrou Kováčovou. Čeká se jen na rozvod s manželkou Zuzanou.

Výběr článků

Načítám