Hlavní obsah

Sníh zablokoval kamióny i vlaky, padaly stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Nedělní sněžení zkomplikovalo dopravu na silnicích i železnicích. Největší problémy měly vlaky a auta na Vysočině a v Libereckém kraji. Na Vysočině navíc začaly na silnice padat stromy a v řadě úseků komplikují dopravu odstavené kamióny. Sněžilo ale na většině území a špatně sjízdné silnice si vyžádaly mnoho nehod.

Článek

Sníh působí potíže také na železnici. Kvůli vyvráceným stromům se zastavila doprava na trati mezi Kostelcem u Jihlavy a Rantířovem.

U Jihlavy popadaly stromy na trakční vedení u trati. "Zatím se nám nepodařilo sehnat ani autobusy, protože silnice jsou také těžko průjezdné," uved odpoledne mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Podle informací jednoho z cestujících mají na jihlavském nádraží velké zpoždění také vlaky v jiných směrech, lidé vracejí jízdenky. Stromy, které se lámou pod těžkým sněhem, komplikují dopravu hlavně na Žďársku.

Neprůjezdné železnice i v Libereckém kraji

Problémy s popadanými stromy na železnici řešili hasiči a železničáři i v Libereckém kraji. Na úseku trati mezi Semily a Železným Brodem musel být zastaven rychlík, informoval operační důstojník HZS Libereckého kraje. "Trať byla uzavřena od 11:00 do 14:25," uvedl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. "Kolem poledne byl též neprůjezdný úsek z Rychnova u Jablonce do Hodkovic nad Mohelkou," dodal Kubala.

Stromy zablokovaly železnici také mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou a v úseku mezi Lomnicí nad Popelkou a Libuní.

Silný vítr a sníh způsobil výpadek elektřiny na jihu Čech

Silný vítr a těžký napadaný sníh způsobil řadu poruch na elektrickém napětí na jihu Čech. Stovky domácností na Českobudějovicku, Českokrumlovsku, Strakonicku a Písecku byly krátce bez proudu. Nejdéle trvající výpadek elektřiny postihl část Ledenic v okrese České Budějovice.

"Bude se zde muset opravit linka, týká se to jednoho úseku. Poruchu se nám podaří dnes odstranit," uvedl mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha.

Časté nehody na Břeclavsku a Hodonínsku

Pět nehod v rozmezí dvou hodin se stalo v neděli kolem poledne na Břeclavsku a Hodonínsku. Při nehodě Renaultu 19 se slovenskou registrační značkou a Toyotou řidiče z Břeclavska už musely přijet sanitky z obou okresních měst.

Havarovaná Toyota v příkopu. Foto: PRÁVO/Milan Vojtek

Zraněnéný řidič Toyoty a dvě těžce zraněné ženy z Renaultu skončily v nemocnici. Příčinou nehody bylo zřejmě nezvládnutí řízení na rozbředlém sněhu při riskantním předjíždění řidičky Renaultu. Její smýkající se vůz čelně vrazil do protijedoucího auta.

Reklama

Související témata:

Související články

Česko zavalil sníh, provoz zdržují nehody

V neděli ráno se většina území Čech probudila do první sněhové nadílky. Sníh padal i v nížinách, kde je v první polovině listopadu velmi neobvyklý. Kvůli...

Výběr článků

Načítám