Hlavní obsah

Bém si na týden vymění místo se starostou malé obce na Zlínsku

PRAHA

Pražský primátor Pavel Bém si příští léto zkusí týden řídit malou obec na Uherskohradišťskou - Suchou Loz. Naopak starosta vesnice Petr Gazdík přijede na týden na jeho post na pražský magistrát. Společně se na tom dohodli při dnešním setkání ve Zlíně.

Článek

Bém tak reagoval na dřívější výzvu starosty v tisku. Gazdík tehdy primátora vyzýval, aby si vyzkoušel, jaké to je, dělat starostu na malé obci.

"Nechtěl jsem přijmout výzvu starosty, že bych přijel na den. To mi přijde nefér, hlavně proto, že se za tak krátkou dobu nemohu nic dozvědět o prioritách obce," řekl Bém. Oba muži si kvůli výměně vezmou dovolenou.

Milión a tisíc

"Já jen doufám, že to pan starosta v Praze ten týden zvládne," podotkl primátor.

"Já si myslím, že primátorování Prahy není tak těžké jako starostování Suché Lozi," řekl Gazdík. Zároveň ale podotkl, že pro oba to určitě bude další dobrá zkušenost. Praha má 1,2 miliónu obyvatel,  Suchá Loz 1080.

Gazdík byl jedním z iniciátorů stížnosti na to, že malá města dostávají v přepočtu na obyvatele méně peněz než města velká. Praha má z rozpočtu ročně 44 miliard korun, Suchá Loz devět miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám