Hlavní obsah

Místní rozvoj by mohl převzít Roman Línek

Právo, Novinky, dan, jos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kdo nastoupí za Jiřího Čunka na post ministra pro místní rozvoj a vicepremiéra? Tato otázka začala pulzovat mezi lidovci. Nejčastěji padalo jméno prvního místopředsedy KDU-ČSL a vicehejtmana Pardubického kraje Romana Línka.

Článek

Ve hře budou prý i dlouholetý náměstek resortu Jiří Vačkář, europoslanec Jan Březina či náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Pavol Lukša.

Funkci bych vzal, vzkázal z Kanárů

Línek, který ve čtvrtek byl přítomen zasedání výboru regionů na Kanárských ostrovech, nebral telefon. Podle tajemníka pardubické KDU-ČSL Tomáše Zdechovského Línek vzkázal, že ačkoli nechtěl přejít z Pardubic do Prahy, případnou nabídku přijme.

"Je ochoten přijmout místo ministra, pokud mu dá celostátní konference jednoznačný mandát, a pokud s tím bude souhlasit premiér," zprostředkoval Právu Línkův názor Zdechovský.

Podle lidoveckých místopředsedů Davida Macka i Stanislava Juránka by se měl nástupcem stát Línek. "Je samozřejmě první na řadě," řekl Právu Macek. Také šéfka lidoveckých poslanců Michaela Šojdrová si myslí, že Línek, jenž zná jazyky a umí se pohybovat se v evropských institucích, by byl dobrým ministrem v resortu, který rozhoduje o rozdělování evropských peněz.

O stavebním inženýru Línkovi, který je od roku 1990 v regionální politice a který byl v letech 2000-2004 pardubickým hejtmanem, se mluvilo jako o nástupci Čunka již na jaře, kdy šéf lidovců čelil obvinění z korupce.

Reklama

Související témata:

Související články

Čunek oznámil rezignaci

Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Jiří Čunek oznámil, že ve středu odejde ze všech vládních funkcí. Čunek tak učinil po oznámení, že se znovu otevře jeho údajná...

Čunek bude bojovat o setrvání v čele KDU-ČSL

Odcházející vicepremiér Jiří Čunek sice ve vládě končí, v čele lidové strany chce ale dál zůstat. Někteří jeho spolustraníci se staví proti tomu. K odstoupení...

Výběr článků

Načítám