Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Ptali jste se pražského primátora Pavla Béma

Pražský primátor Pavel Bém v posledních týdnech velmi výrazně promluvil do dvou pražských projektů. Kvůli problémům s pozemky odmítá výstavbu nové budovy národní knihovny podle návrhu Jana Kaplického na Letné. Naopak prosazuje, aby Praha v roce 2016 pořádala letní olympiádu.

Článek

K projektu knihovny se nejprve stavěl vstřícně, v posledních týdnech ale otočil. O projekt, kterému se říká chobotnice či blob, prý v Praze stojí, její stavba na Letné ale prý možná nebude.

Místopředseda ODS je také od června podle výzkumů agentur nejpopulárnějším politikem. Důvěřují mu asi dvě třetiny lidí. Část popularity získal nedávným výstupem na nejvyšší horu světa Mount Everest. Z několikaměsíční výpravy se vrátil v květnu.

Jeho kritici často tvrdí, že se příliš zaměřuje na dobrý obraz sebe sama v médiích a u veřejnosti.

Bém je od listopadu prvním místopředsedou ODS. Není tajemstvím, že s předsedou Mirkem Topolánkem často nesouhlasí a občas se i slovně napadnou.

Během nekonečného sestavování vlády loni na podzim padala slova, že by to mohl být právě Bém, kdo by mohl stanout v čele vlády. Lépe hledal cestu k ČSSD. Bém ale podobné spekulace odmítal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám